Κορονοϊός: Αλλα δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 7 συνολικά στη χώρα μας - Ειδήσεις

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Βασιλική Αγγουριδη και το news4health.gr, το πρώτο κρούσμα πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε τα εξής:

«Ανακοινώνονται ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε τα εξής:

Το πέμπτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/2) και πρόκειται για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα ήταν τέσσερα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και δεύτερο του 9χρονου γιου της.

Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα. Ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 36χρονη, που ήταν το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …