Περισσότερη αποτροπή στο Αιγαίο αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ - Ειδήσεις

Η θαλάσσια περιοχή που πρέπει να καλυφθεί από τις ελληνικές δυνάμεις είναι μεγάλη και δύσκολη. Επιπλέον υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι επιχειρήσεις αποτροπής να μετατρέπονται σε επιχειρήσεις διάσωσης, αν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πέφτουν στη θάλασσα.

Σε γενικές γραμμές θα επιχειρηθεί να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική “απώθηση” των σκαφών που μεταφέρουν από τα μικρασιατικά παράλια, πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα μέσα που διαθέτει η Ελλάδα είναι δεδομένα και μ΄ αυτά πρέπει να τα βγάλει πέρα. Το μόνο που έχει να περιμένει από τους “συμμάχους” είναι δηλώσεις και κατανόηση.

Αποφεύγει να «μιλήσει» η Γερμανία για την Τουρκία

Η Γερμανία αποφεύγει συστηματικά να καταγγείλει την Τουρκία και τον Ερντογάν για όσα διαπράττει στον Έβρο. Η κυρία Άγγελα Μέρκελ αρνείται να πει κακή κουβέντα για τον Τούρκο πρόεδρο, εκπλήσσοντας δυσάρεστα ακόμη και τους Γερμανούς.

Η DW γράφει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ο χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν δηλώνει πως η Γερμανία αλλά και η ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν σκληρά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων έχει μεν «προς τα έξω την μορφή μιας απειλής», επί της ουσίας πρόκειται όμως για μια «κραυγή βοήθειας» προς την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ερντογάν απέτυχε σύμφωνα με τον κ. Ρέντκεν στην προσπάθειά του να συνεργαστεί με τη Ρωσία. Με το άνοιγμα των συνόρων ζητά τώρα την βοήθεια των Ευρωπαίων.

Το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, τα κράτη της Δύσης να παρακινήσουν τη Ρωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη Συρία – ακόμη και με την απειλή επιβολής νέων κυρώσεων.

Μητσοτάκης μετά το ΚΥΣΕΑ: Μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω

Ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο twitter:

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Ξεκινώντας από τώρα, δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη.

Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω».

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1234192922813267976?s=20}

πηγή: militaire.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Pornhub, XVideos και Stripchat στο στόχαστρο της ΕΕ

Πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες της ΕΕ  για τις ψηφιακές υπηρεσίες, αλλιώς αντιμετωπίζουν …