Η Τουρκία κατηγορεί την Ε.Ε. ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως πολιτικό εργαλείο - Ergasia News

Η Τουρκία κατηγόρησε απόψε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως πολιτικό εργαλείο και επιτρέπει να "ποδοπατάται" το διεθνές δίκαιο, αφού οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ένωσης νωρίτερα διαμήνυσαν ότι θα εργαστούν για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής τη ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να μην πηγαίνουν στα σύνορα γιατί "δεν είναι ανοικτά. Οι ΥΠΕΞ, από το Ζάγκρεμπ όπου συνεδρίασαν, επανέλαβαν ότι καταδικάζουν «τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς». «Αν κάποιος σας πει πως μπορείτε να πάτε στα σύνορα επειδή τα σύνορα είναι ανοικτά και πως μπορείτε να πάτε ελεύθερα στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αυτό δεν είναι αλήθεια», υπογράμμισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας λέει ότι η στήριξη που παρέχει η ΕΕ στην Ελλάδα στην προσπάθεια να σταματήσει τη διέλευση των μεταναστών από τα σύνορα δείχνει ότι οι Ευρώπαίοι επιτρέπουν να παραβλέπονται οι δικοί τους νόμοι και οι δικές τους αξίες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …