ΗΠΑ: Σε οικειοθελή καραντίνα καλούνται δεκάδες πιστοί μετά από κρούσμα κορονοϊού σε ιερέα - Ergasia News

Παράλληλα, δεκάδες εκκλησίες στις ΗΠΑ συνιστούν την αποφυγή χειραψιών και εναγκαλισμού, προχωρώντας σε αλλαγή του τυπικού της Θείας Λειτουργίας.

Η λειτουργία, όπως και κάθε άλλη υπηρεσία στην εκκλησία του Ιησού έχει σταματήσει, καθώς ένας εφημέριος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο ιερέας είχε προσφέρει κοινωνία και είχε προχωρήσει σε χειραψία σε περίπου 500 άτομα, την τελευταία εβδομάδα.

Έτσι, όλοι οι πιστοί κλήθηκαν να μπουν σε οικειοθελή καραντίνα, ενώ η Εκκλησία έκλεισε για πρώτη φορά μετά το 1800.

Σύμφωνα με το Reuters, δεκάδες εκκλησίες λαμβάνουν ήδη αυστηρότερα μέτρα στις ΗΠΑ, με την κυριότερη αλλαγή να αφορά την Θεία Κοινωνία, καθώς εγκαταλείπεται η προσφορά οίνου από κοινό κύπελλο, ενώ και η προσφορά της Ευχαριστίας παύει να δίδεται στο στόμα, αλλά στο χέρι.

Επιπλέον, εκκλησίες των Ηνωμένων Πολιτειών, συνιστούν στους Ενορίτες τους να αποφεύγουν την απευθείας επαφή με άλλους πιστούς, ενώ έχουν γίνει συστάσεις τόσο για τις χειραψίες, όσο και τον εναγκαλισμό.

Η Αρχιεπισκοπή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Ατλάντα αποθαρρύνει τη φυσική επαφή, ενώ ως εναλλακτική λύση η Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης συνιστά το νεύμα χαιρετισμού προς τους πιστούς.

{https://twitter.com/ABC/status/1237022553916485632?s=20}

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση της εκκλησίας για τη Θεία Κοινωνία



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …