Πετρέλαιο: Κατρακυλούν οι τιμές μετά την κατάρρευση της συμμαχίας Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας

Έναν πόλεμο για τις τιμές στο πετρέλαιο ξεκίνησαν η Ρωσία με την Σαουδική Αραβία, ο οποίος σε συνδυασμό με την ανησυχία για τον κορωνοϊό βυθίζει τις τιμές του «μαύρου χρυσού». 

Οι δύο μεγάλες υπερδυνάμεις του πετρελαίου απέτυχαν να συμφωνήσουν στην Βιέννη. Η Σαουδική Αραβία ως άτυπη επικεφαλής του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) επιδίωκε την περικοπή της παραγωγής πετρελαίου. 

Η Ρωσία αρνήθηκε και οι Σαουδάραβες ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν τις τιμές πετρελαίου και θα αυξήσουν την παραγωγή από τον επόμενο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι παραγωγοί πετρελαίου με υψηλά κόστη, όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ, θα αντιμετωπίσουν έναν πόλεμο τιμών. 

Αυτή η κατάσταση έρχεται να προστεθεί στην ανησυχία των επενδυτών για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Σήμερα η τιμή του πετρελαίου Βrent υποχωρεί κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Επίθεση Γιώργου Φλωρίδη σε ΠΑΣΟΚ - Κριτική από την αντιπολίτευση Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο …