Συρίγος στον ΣΚΑΪ: Ο Ερντογάν πηγαίνει στις Βρυξέλλες χωρίς τη δυνατότητα εκβιασμού  

Για τις σημερινές συναντήσεις που θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν με την ηγεσία της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και τη Συρία μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος. 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εκβιασμός πάνω στο τραπέζι. Ο Ερντογάν είχε απειλήσει 9 φορές τα τελευταία δύο χρόνια ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει η Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες. Άνοιξε τις πύλες και δεν έγινε τίποτα. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει στην Ευρώπη χωρίς τη δυνατότητα άμεσου εκβιασμού. Αντιλαμβανόμαστε πως θα ήταν η εικόνα αν πήγαινε σήμερα στις Βρυξέλλες έχοντας μία Ελλάδα αποσταθεροποιημένη», είπε ο Άγγελος Συρίγος.

Όπως εξήγησε η τουρκική πλευρά επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Ελλάδα στα σύνορα και προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση. «Είναι σοκαριστικό να συνειδητοποιείς ότι η άλλη πλευρά επιδιώκει αποσταθεροποίηση γειτονικής χώρας με αυτό τον τρόπο», τόνισε ο ευρωοβουλευτής της ΝΔ. 

Παράλληλα υποστήριξε ότι η Τουρκία κατηύθυνε πρόσφυγες και μετανάστες σε μία γειτονική χώρα προκειμένου να χρησιμοποιήσει το διεθνές δίκαιο για να αποσταθεροποιήσει μία άλλη χώρα. «Το άσυλο χρησιμοποιείται για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Εδώ κατευθύνονται συνειδητά και μόνο προς την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από την Ε.Ε.», ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος.

Για τις σημερινές συναντήσεις Ερντογάν στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι θα συζητηθεί, εκτός από το μεταναστευτικό/προσφυγικό, συνολικά το μέλλον της σχέσης της Ε.Ε. με την Τουρκία. 

Αναφορικά με την Συρία τόνισε ότι το Ιντλίμπ έχει τελειώσει καθώς η Τουρκία «υποχώρησε κατά κράτος» και αποδέχθηκε τόσο τις νέες θέσεις του συριακού στρατού όσο και το γεγονός ότι 7 από τα 12 τουρκικά φυλάκια στην βόρεια Συρία είναι περικυκλωμένα από τις δυνάμεις του Άσαντ. 

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ 100,3
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα 2024. Ποινική δίωξη και αυτόφωρο για μη καταβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. …