Α. Γεωργιάδης: Μαραθώνιος κι όχι αγώνας 100 μέτρων η αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Με μαραθώνιο συνέκρινε ο Υπουργός Ανάπτυξης από τη Βουλή την προσπάθεια αντιμετώπισης των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και παγκοσμίως, τονίζοντας με νόημα ότι δεν είναι αγώνας ταχύτητας 100 μέτρων, καθώς παραμένει άγνωστη η διάρκειά της.

Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρά την κρίση του κορωνοϊού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι η αποτίμηση των επιπτώσεων στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας είναι προς ώρας αδύνατη, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη παγκοσμίως.

Δήλωσε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τελικά η χώρα μας θα εξέλθει αυτής της κρίσης πιο δυνατή και οι στόχοι για την ανάπτυξη θα επιτευχθούν.

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία. Όμως, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ατομική ευθύνη και γνώμονα το καθήκον, η χώρα θα πάει μπροστά

και σε λίγους μήνες κι αυτή η κρίση θα είναι παρελθόν και θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Είμαστε πάνω από το πρόβλημα και ταυτόχρονα οικοδομούμε εργαλεία μαζί με την Ε.Ε.».

Ο ίδιος πάντως δεν δίστασε να επισημάνει τους κινδύνους για την οικονομία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «σε πρώτη φάση είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση υγείας. Και σε δεύτερο χρόνο είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση, που έχει γνωρίσει ο πλανήτης εδώ και δεκαετίες. Κατά κάποιους η μεγαλύτερη μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο».

«Δεν δικαιολογείται πανικός στα super market - υπάρχει επάρκεια στην αγορά»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιχείρησε να καθησυχάσει και τους πολίτες που σπεύδουν μαζικά στα super market υπό το φόβο ελλείψεων λόγω του κορωνοϊού, διαβεβαιώνοντας ότι η επάρκεια της αγοράς είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους μήνες και ότι οι έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας ιδίως σε προϊόντα σχετικά με την επιδημία είναι συνεχείς και καθημερινοί. «Πανικός στα super market δεν δικαιολογείται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έρχονται νέα μέτρα υπέρ εργαζομένων επιχειρήσεων που κλείνουν υποχρεωτικά

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε και την προώθηση έκτακτων επιδομάτων τις επόμενες ημέρες για τους υπαλλήλους, που όπως είπε, πλήττονται λόγω υποχρεωτικού προσωρινού «λουκέτου» στις επιχειρήσεις που απασχολούνται κατόπιν των αποφάσεων της κυβέρνησης για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κινούμενος στη γραμμή του πρωθυπουργού, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απηύθυνε έκκληση συμμόρφωσης με τα μέτρα υγειονομικής αυτοπροστασίας που συστήνουν οι ειδικοί επιστήμονες, επισημαίνοντας την ατομική ευθύνη, καθώς όπως σχολίασε «η κρίση αυτή δεν πρέπει να στηριχθεί σε ένα κράτος μπαμπούλα με έναν αστυνομικό πάνω από όλους. Αφορά όλους μας, τις οικογένειές μας, το μέλλων των παιδιών μας και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που πρέπει να προστατέψουμε».  


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …