Κορονοϊός: Κανονικά λειτουργούν τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) - Ειδήσεις

Σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ιδίως δε για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες ανήκουν οι ηλικιωμένοι αναφορικά με τη λειτουργία των Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) σημειώνονται τα εξής:

-Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων αποτελούν μονάδες ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα τους.

-Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα ΚΗΦΗ ήτοι: σίτιση, νοσηλευτική φροντίδα κ.α. είναι απολύτως αναγκαίες και όχι ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως αυτές των ΚΑΠΗ, αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν.

- Ωστόσο, εφόσον υπάρχει δυνατότητα συνιστάται η παραμονή των ηλικιωμένων στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Διαφορετικά, οι υπηρεσίες εξακολουθούν να παρέχονται από τα ΚΗΦΗ.

Σε κάθε περίπτωση, η παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών συνιστάται να γίνεται με χρονικό προγραμματισμό τέτοιο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των ωφελούμενων στον ίδιο χώρο. Ο Υπεύθυνος του Κέντρου δύναται να αποφασίζει ποιες υπηρεσίες είναι απαραίτητο να εξακολουθήσουν να παρέχονται.

Παράλληλα, είναι κρίσιμο να τηρούνται οι γενικές κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19) αλλά και οι «Οδηγίες προφύλαξης από τον νέο Κορωνοϊό Covid-19», οι οποίες περιλαμβάνονται στην από 09/03/2020 επιστολή του ΕΟΔΥ προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά η ανησυχία παραμένει

Ευχάριστα νέα στη Γερμανία για τον πληθωρισμό, που υποχωρεί σε χαμηλά τριετίας. Προβληματίζει ωστόσο η …