Κραχ στην Wall Street: Η μεγαλύτερη πτώση από το 1987

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέρρευσε σήμερα, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση του μετά το κραχ του Οκτωβρίου του 1987, μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένου πανικού που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Dow Jones κατέρρευσε κατά 9,99%, κλείνοντας στις 21.200,47 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 9,43% στις 7.201,80 μονάδες και ο S&P 500 βυθίστηκε κατά 9,51% στις 2.480,73 μονάδες.

Δεν κατάφερε η Fed να ανακόψει την κατάρρευση

Νωρίτερα σε μια προσπάθεια να κάμψει τη φρενίτιδα που επικρατεί στις αγορές, η Fed ανακοίνωσε ενέσεις ρευστότητας ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων «για να αντιμετωπιστούν οι εξαιρετικά ασυνήθιστες διαταραχές στη χρηματοδότηση των αγορών γεγονός που συνδέεται με την επιδημία του κορωνοϊού».

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …