Τζανακόπουλος: Προσυπογράφω τη διαδήλωση έξω από την ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο...

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Πλήθος σχολίων περί εσωκομματικού αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου στη Βουλή, περί προσυπογραφής της πρόσφατης διαδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο έναντι της κορύφωσης της προκλητικότητας του Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία συμμετείχε και ο αδερφός του.

Η αναφορά του κ. Τζανακόπουλου ερμηνεύθηκε ως ταύτιση με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων,  η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τη δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα προ ημερών υπέρ της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των επιδιώξεων της Τουρκίας για μαζική παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας, τους οποίους η γείτονα χρησιμοποιούσε ως «πιόνια» πίεσης προς την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα.

Το θέμα προκάλεσε τη σφοδρή σύγκρουση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία εξελίχθηκε εν συνεχεία σε περισσότερα πεδία, με ανταλλαγή κατηγοριών σε υψηλούς τόνους.

Η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, προέκυψε ως απάντηση στη μομφή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τη συμμετοχή του αδερφού του στην επίμαχη κινητοποίηση στο Λονδίνο, όπου κατά τον κ. Γεωργιάδη οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «και οι Έλληνες φονιάδες των λαών», στηλιτεύοντας την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει ισχυρό φραγμό στα σύνορα με την Τουρκία.

«Το ύφος, η έπαρση, η αλαζονεία και οι επιθέσεις που εξαπολύει ο κ. Γεωργιάδης είναι ακριβώς τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ακροδεξιό και βάρβαρο λόγο που αναπαράγει σε όλη πολιτική του σταδιοδρομία. Αναπαράγει δημοσιεύματα που στοχοποιούν ακόμα και τον ίδιο μου τον αδερφό, γιατί βρέθηκε σε μια διαδήλωση στο Λονδίνο, για την οποία τη συμμετοχή του εγώ δηλώνω απολύτως υπερήφανος και την προσυπογράφω στο σύνολό της,  γιατί έλεγε ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί μια Ευρώπη φρούριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η διαφορά μας. Όταν μας κατηγορείτε για τις ιδέες μας εμείς δεν το βάζουμε στα πόδια μας όπως εσείς ως κοινός ακροδεξιός όταν βρίσκεστε ενώπιον κριτικής».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ήρθε σε εξίσου αιχμηρό ύφος και στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά.

«Ανέφερα ότι μια ομάδα διαδηλωτών πήγε έξω από την Πρεσβεία μας στο Λονδίνο, φωνάζοντας "Έλληνες φονιάδες λαών". Αν το έκανε ο αδελφός μου θα ντρεπόμουν. Εσείς είπατε ότι το συνυπογράφετε και το είπατε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ το συνυπογράφει αυτό το σύνθημα;», διερωτήθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης γενικότερα, την οποία κατηγόρησε για «ζικ ζακ» από την εθνική γραμμή.

«Αγνοήσατε ποια είναι η σημερινή προσπάθεια των Ελλήνων, των πολιτικών δυνάμεων και της Ε.Ε όπου επιτέλους μετά από τόσα χρόνια τα σύνορα της Ελλάδας αναγνωρίζονται ως σύνορα Ευρώπης. Στο επιχείρημα Τούρκων αξιωματούχων ότι σύνορα είναι Τουρκία – Συρία, αντιτάσσονται πλέον όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι. Αυτή την προσπάθεια ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μας την παρουσιάζει ως προσπάθεια κλειστών συνόρων.  Όταν η γραμμή σας είναι ζικ – ζακ δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε. Υπάρχει η γραμμή του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει και η γραμμή του Δημήτρη Τζανακόπουλου», σχολίασε δηκτικά ο κ. Λοβέρδος.

«Το γεγονός ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και εμείς λειτουργούμε με όρους που δεν θέτουν σε αμφισβήτηση οποιοδήποτε κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας και με όρους συγκρότησης ενιαίου μετώπου στις προκλήσεις Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι θα αναστείλουμε την κριτική μας όταν η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», αντέτεινε ο κ. Τζανακόπουλος. 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …