«Βουτιά» 8,55% στο Χρηματιστήριο Αθηνών-Στις 550,96 μονάδες

Σε «ελεύθερη πτώση» βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ενώ «βυθίζονται» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον δείκτη αναφοράς Stoxx Europe 600 να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016. 

Η κήρυξη πανδημίας του κορωνοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας αυξάνει τους φόβους των αγορών για τις οικονομικές επιπτώσεις, ενώ το κλίμα επιβαρύνει και η απόφαση Τραμπ να διακόψει την αεροπορική σύνδεση των ΗΠΑ με την Ευρώπη.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος οδηγώντας την αγορά κάτω και από τα επίπεδα των 550 μονάδων, σε επίπεδα Ιουλίου 2016.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:17, διαμορφώνεται στις 550,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση 8,55% και ο τζίρος στα 13,18 εκατ. ευρώ.  
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …