Αλαλούμ-στον ίδιο χώρο ύποπτα κρούσματα με ασθενείς

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, εκ των μεγαλύτερων της χώρας και νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, με ύποπτα κρούσματα να νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους ασθενείς, περιέγραψε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του Ευαγγελισμού και καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας. 

Ο κ. Σιώρας σημείωσε ότι υπάρχει μίξη των ύποπτων κρουσμάτων με τους υπόλοιπους ασθενείς και τόνισε ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία. Υποστήριξε, δε ότι ο πρώτος έλεγχος θα έπρεπε να γίνεται στις πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας, στις ΤΟΜΥ.

Για τα μέτρα που πάρθηκαν για το σύστημα υγείας σημείωσε ότι δεν αρκούν και ζήτησε ενίσχυση των νοσοκομείων. Όπως είπε πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι κλίνες των ΜΕΘ, ενώ τόνισε ότι οι προσλήψεις που αναγγέλθηκαν είναι λίγες. «Έχει χαθεί χρόνος. Πρέπει να γίνει άμεσα. Έπρεπε όλα αυτά να είχαν γίνει χτες», τόνισε ο κ. Σιώρας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι έχουν επισημανθεί επανειλημμένα οι ελλείψεις υλικών.  «Όμως μέχρι τώρα έχουμε εκτεθεί πολλοί από εμάς στον κίνδυνο και δεν ξέρουμε αν έχουμε μολυνθεί. Το άκρως επικίνδυνο θα είναι αν νοσήσουμε όλοι μαζί, όπως αναφέρεται στη θεωρία της ‘ανοσίας της αγέλης‘. Γι’ αυτό φωνάζαμε τόσο καιρό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη σημασία του».

Τέλος αναφερόμενος στο κάλεσμα της Μαρέβας Μητσοτάκη να βγει ο κόσμος στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσει τους γιατρούς είπε: «Καλά τα χειροκροτήματα, αλλά αν είναι υποκριτικά δεν τα θέλουμε».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …