Κορωνοϊός: Η παρέμβαση της κυβέρνησης για να προστατέψει τις θέσεις εργασίας

Την απόφαση να μη δοθεί κανένα οικονομικό βοήθημα στις επιχειρήσεις που κλείνουν ή μειώνεται ο τζίρος τους λόγω κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες η κυβέρνηση με αφορμή καταγγελίες για απολύσεις με το πρόσχημα του κορωνοϊού. Κυβερνητικός στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας. 

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή να μην δίνεται κανένα βοήθημα σε όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει η χώρα αυτό το διάστημα. Παράλληλα, θα χορηγηθεί επίδομα στους εργαζομένους των πληγεισών επιχειρήσεων από την επιδημία.

«Δε θα υπάρχει πρόβλημα σε καύσιμα, ενέργεια, φυσικό αέριο» διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. «Ο πόλεμος δεν τελείωσε, μόλις ξεκίνησε, δεν είμαστε μάγοι, αλλά έχουμε μια κυβέρνηση που λειτούργει συντονισμένα και επιχειρεί να δράση μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενώ υπάρχει συνεννόηση και με την αντιπολίτευση» σημείωσε.     

Στις 12 το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα ανακοινώσουν τη δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

«Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα βοηθήσουν την ρευστότητα. Αυτή την κρίση πρέπει να την περάσουμε ενωμένοι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του την Τρίτη.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …