Κορονοϊός - Ισπανία: 67 θάνατοι μέσα σε μία ημέρα - Στους 558 οι νεκροί - 13.716 κρούσματα - Ergasia News

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού στην Ισπανία έφθασε τα 13.716 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 558, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Φερνάνδο Σιμόν, επικεφαλής του κέντρου εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι κατά τον χθεσινό απολογισμό, τα κρούσματα ανέρχονταν σε 11.178 και οι θάνατοι στους 491.

Ο Σάντσεθ προβλέπει συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας

Η ισπανική οικονομία θα συρρικνωθεί ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μιλώντας σήμερα σε ένα σχεδόν άδειο κοινοβούλιο και κάλεσε όλους να συστρατευθούν στον «πόλεμο», όπως τον χαρακτήρισε, εναντίον του ιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στο κοινοβούλιο, υπήρχαν μόνο 28 βουλευτές και πέντε υπουργοί για να ακούσουν τον Σάντσεθ, με αποτέλεσμα η αίθουσα της βουλής των 350 μελών να είναι ασυνήθιστα άδεια.

«Είναι σαφές πως το ετήσιο ΑΕΠ θα μειωθεί, όπως έχει ήδη επισημάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2020 δεν θα έχει 12 μήνες, αλλά 10, ακόμη και εννέα», είπε ο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο.

«Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα της απασχόλησης και τη διάρθρωση της παραγωγής όσο διαρκεί η κρίση χωρίς μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά, στο τέλος της κρίσης θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη, περιλαμβανομένου και ενός πιθανού ριμπάουντ που θα επιταχύνει τη δραστηριότητα», συνέχισε.

Ο Σάντσεθ είπε πως η κρίση του κορονοϊού, που οδήγησε την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κλείσουν τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα, είναι επίσης «βάναυση», αναφερόμενος στο γεγονός ότι εκείνοι που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα από την ασθένεια δεν μπορούν να τους κάνουν μια κανονική κηδεία.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …