Καταγγελία Γεννηματά ότι Ιταλοί τουρίστες φτάνουν ακόμα σε νησιά του Αιγαίου

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σε μία καταγγελία που εγείρει έντονη ανησυχία προχώρησε η Φώφη Γεννηματά από τη Βουλή,  υποστηρίζοντας ότι τουρίστες από την Ιταλία εξακολουθούν να αποβιβάζονται εν μέσω κορωνοϊού σε ακριτικά νησιά της χώρας μας.

«Έχω καταγγελία από Δήμαρχο ότι φθάνουν τουρίστες από την Ιταλία σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Πως έφτασαν έως εκεί; Γιατί δεν τους σταμάτησε κανείς; Πως θα υπάρξει αντιμετώπιση χωρίς γιατρούς;  Χτυπώ καμπανάκι καθώς το θέμα είναι κρίσιμο», επισήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία αφορά στη Σύμη.

Ειδική μνεία έκανε η κ. Γεννηματά και στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου  η πανδημία έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ ανακοινώθηκε επισήμως και ο έκτος νεκρός από τον κορωνοϊό, καλώντας την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την αποστολή ειδικού κλιμακίου στην περιοχή με στόχο τον επιτόπιο συντονισμό.

Κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μίλησε για πρωτόγνωρες στιγμές παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι: «όλοι μιλούν για πόλεμο με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό», για να στείλει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας προσθέτοντας: «Έρχονται δύσκολες ώρες, όμως όλοι δίνουμε ενωμένοι τη μάχη για την ζωή μας. Θέλει συνεννόηση και εθνική ομοψυχία. Δεν αρκεί ένας».

Η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε με θέρμη τη στήριξή της στο μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στους οποίους απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ και δήλωσε αισιόδοξη ότι «θα ξεπεράσουμε κι αυτή την περιπέτεια».  

«Την ώρα που λέμε ότι έχουμε πόλεμο οφείλουμε να στηρίξουμε στην πράξη τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Το ΕΣΥ γίνεται τώρα το μεγάλο όπλο για το Εμείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει να λειτουργεί ένα ειδικό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανά περιφέρεια, να δρομολογηθεί άμεση η προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για το προσωπικό των νοσοκομείων και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ενώ επισήμανε και την ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων για την ανάπτυξη, τονίζοντας πως «αν αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο πόλεμο, χρειαζόμαστε και οικονομία πολέμου».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εurostat: Στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ οι Έλληνες

Με προσόντα ανώτερα από τα απαιτούμενα για τις θέσεις απασχόλησής τους, οι Ελληνίδες και οι …