Μήνυμα Μητσοτάκη: Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο

Μήνυμα ότι δεν ανεχθεί τον αδικαιολόγητο εφησυχασμό έστειλε με μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά και εξήγγειλε έκτακτο δώρο για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα ανέφερε ότι ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου θα δοθεί και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. 

Το μέτρο δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους της χώρας. Το κράτος, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και αναστέλλει την υποχρέωση καταβολής εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. 

Το επίδομα 800 ευρώ θα λάβουν και όσοι απολύθηκαν ή υποχρεώθηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου και μετά. 

«Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς. Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια», είπε ο πρωθυπουργός. 

Για την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. «Τώρα, ωστόσο, έχουμε περισσότερα όπλα στη φαρέτρα μας για να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής. Μετά την απαλλαγή μας από τα δυσβάσταχτα υπερπλεονάσματα του παρελθόντος, η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ εντάσσει για πρώτη φορά και τη χώρα μας σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον εξήγησε ότι η εξέλιξη αυτή δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πολύ πιο φιλόδοξο πρόγραμμα υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας. «Το πρόγραμμα αυτό είναι δυναμικό και θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις. Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …