Τελευταία έκκληση Μητσοτάκη πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την νέα τηλεοπτική δήλωση. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία τελευταία προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχθεί κρούσματα απειθαρχίας αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο όλο το σύνολο. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος προς τους πολίτες να μην χύσουν την κάρδαρα την τελευταία στιγμή.

Άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση έχει στην θαλάμη μία τελευταία σφαίρα και αυτή αφορά στο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί υγείας έχουν ενοχληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις περιπτώσεις πολιτών που επιβιβάζονται μαζικά σε πλοία και να μεταβαίνουν στην νησιωτική Ελλάδα. Αν αυτό επαναληφθεί και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τότε δεν αποκλείεται να ληφθεί το αυστηρό μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Το μήνυμα όλων των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας και των λοιμοξιολόγων είναι ότι αν δεν θέλουμε το θλιβερό παράδειγμα της Ιταλίας να γίνει πραγματικότητα στην χώρα μας θα πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι. Μόνο ειδικές περιπτώσεις πρέπει να εξέρχονται από τα σπίτια τους είτε για την τροφοδοσία της οικογένειας είτε για να εργαστούν σε επιχειρήσεις και δομές που παραμένουν σε λειτουργία. 

Τα οικονομικά μέτρα

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εξειδίκευσε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Ουσιαστικά είπε ότι η χώρα μας επανέρχεται σε μία ευρωπαϊκή κανονικότητα μετά την τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την ένταξη μας στο QE (ποσοτική χαλάρωση) υπογραμμίζοντας ότι πλέον η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από το βάσανο του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στην ειδική εποχή του κορωνοϊού η χώρα μπορεί να διαθέσει επιπλέον κονδύλια όπου χρειάζεται για να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και λειτουργία επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Όσον αφορά το δώρο του Πάσχα ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό θα δοθεί στο ακέραιο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και συμπεριέλαβε σε αυτούς εκτάκτως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, τα σώματα ασφαλείας και τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία. Μάλιστα οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού θα το λάβουν άμεσα. 

Αναφορικά με τον χρόνο καταβολής του ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στα συναρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία θα ανακοινώσουν αύριο το χρονικό περιθώριο των εργοδοτών για την καταβολή του δώρου Πάσχα το οποίο αναμένεται να είναι έως το καλοκαίρι. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …