Τροπολογία ΚΙΝΑΛ για υπαγωγή των εργαζομένων του ΕΣΥ στα βαρέα κι ανθυγιεινά

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τροπολογία για την υπαγωγή των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά - όπως ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα -  καθώς και τη χορήγηση επιδόματος έκτακτων συνθηκών αναδρομικά από τον Φεβρουάριο και για όσο διαρκέσει η πανδημία του κορωνοϊού, κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για το τιτάνιο έργο τους στη μάχη με την πανδημία.

Η τροπολογία αφορά στο σύνολο των απασχολούμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας και τις Μονάδες Πρόνοιας συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ανεξαρτήτως του φορέα κύριας ασφάλισης από τον οποίο προέρχονται.

«Το ΕΣΥ γίνεται το μεγάλο όπλο για το εμείς. Να φροντίσουμε ώστε η ευγνωμοσύνη να μην μείνει στα λόγια αλλά να περάσει στην πράξη», επισήμανε η Φώφη Γεννηματά από τη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία του κόμματός της.

Για την αποκατάσταση μίας δυσμενούς διάκρισης και την εμπέδωση της ισονομίας και της δικαιοσύνης, γίνεται λόγος στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ενώ εκθειάζεται ο πατριωτισμός και ο ανθρωπισμός των απασχολούμενων στην υγεία καθ' όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.  

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία εδώ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …