Iταλία-Kορωνοϊός: Το ιταλικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 8% το πρώτο εξάμηνο του έτους

Το πρώτο εξάμηνο το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 8% στην Ιταλία εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο οικονομικών και κοινωνικών ερευνών Ref.

Aρχικά η σχετική μείωση είχε υπολογιστεί ότι στη χειρότερη περίπτωση δεν θα ξεπερνούσε το 3%.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κέντρο ερευνών, η οικονομική ύφεση θα γίνει πιο αισθητή κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με δυνατότητα μιας κάποιας ενδεχόμενης ανάκαμψης μετά τον Ιούλιο.

Οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις οφείλονται στο ότι στο κλείσιμο πολλών εμπορικών δραστηριοτήτων προστίθεται τώρα και η βαθμιαία διακοπή της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενη υιοθέτηση ακόμη πιο αυστηρών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …