Κορονοϊός και Εμβολιασμός: «Κινδυνεύουμε με επανεμφάνιση ασθενειών αν τον εγκαταλείψουμε», προειδοποιούν οι παιδίατροι - Ειδήσεις

Την ώρα που ο πόλεμος ενάντια στον κορονοϊό είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας, μέλος της υπό σύσταση «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων», βάζει στο τραπέζι μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδίατροι και πρέπει να λυθούν άμεσα. Βασικά αιτήματά τους, οι σαφείς οδηγίες που πρέπει να δοθούν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κι η οικονομική στήριξη του κλάδου τους.

«Ειδικά την τελευταία εβδομάδα αλλά και γενικότερα από τότε που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων κι ο ταυτόχρονος περιορισμός στο σπίτι, οι ιδιώτες γιατροί και μαζί τους κι οι παιδίατροι βρέθηκαν σε θέση μεγάλης ευθύνης. Ουσιαστικά, ανέλαβαν να παίξουν το ρόλο του κυματοθραύστη της πανδημίας επικοινωνώντας με τους γονείς και προσπαθώντας να συγκρατήσουν τους τελευταίους όσο μπορούν από τα να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα νοσοκομεία, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ευθύνη για αυτό», λέει ο κος Νταλούκας στο News4Health.

«Είμαστε οι κυματοθραύστες του ΕΣΥ»

Ο κος Νταλούκας περιγράφει την δύσκολη κατάσταση μέσα από παραδείγματα βγαλμένα από την ίδια την καθημερινότητα η οποία αλλάζει ραγδαία ημέρα με την ημέρα. «Αν δεν λειτουργήσω σαν ευσυνείδητος επιστήμονας το πιο εύκολο που μπορώ να κάνω είναι όταν ένας γονιός με παίρνει τηλέφωνο για να μου πει ότι το παιδί του βήχει, είναι να του πω να πάρει τον ΕΟΔΥ ή να πάει το παιδί του σε ένα νοσοκομείο. Δεν το κάνω όμως» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, άλλωστε εδώ, ότι τόσο ο «Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος» όσο κι ο »Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών» έβγαλαν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα λοιμωδών συμπτωμάτων δεν θα πρέπει να εξετάζονται στα ιατρεία των ιδιωτών παιδιάτρων προς αποφυγή μετάδοσης και εξάπλωσης της νόσου. Αυτό είναι φυσικά απόλυτα λογικό, σύμφωνα με τον κο Νταλούκα, δεδομένου ότι τα ιατρεία των παιδιάτρων δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να εξετάζουν ύποπτα κρούσματα. «Φαντάζεστε να λειτουργήσει στο τέλος ο ίδιος ο γιατρός σαν φορέας της νόσου;» αναρωτιέται ο ίδιος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: Νεκρή 93χρονη στην Πάτρα - Δέκα οι νεκροί στη χώρα μας

Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10 Απριλίου

Κορονοϊός: Έφτασε στην Ιταλία εβδομάδες πριν την διάγνωση του πρώτου κρούσματος


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …