Γραμματέας Τύπου ΓΣΕΕ: Είναι πολύ δύσκολες οι άδειες ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα

Για το πώς διαμορφώνεται ο εργασιακός χάρτης με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά το «χτύπημα» του κορωνοϊού στην οικονομία μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καραγεωργόπουλου είναι θετικό ότι υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης απολύσεων για να χορηγηθεί το επίδομα, και για να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων οι εταιρίες.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως ενώ υπάρχει ομπρέλα εργασίας, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν καλύπτονται, αφού η «ευρηματικότητα» πολλών εργοδοτών ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως πολλοί εργοδότες είτε από πανικό, είτε από πονηριά έσπευσαν να μετακυλήσουν όλο το βάρος στον εργαζόμενο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών και δεν θα πάρουν το επίδομα

Ο κ. Καραγεωργόπουλος μίλησε για περιπτώσεις εργαζομένων όπου τους υποχρέωσαν να υπογράψουν άδεια άνευ αποδοχών, ή τους έδωσαν ατομικές συμβάσεις εργασίας και μετέτρεψαν από σύμβαση πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής, μια φορά την εβδομάδα με αποτέλεσμα ο μισθός τους να μειώνεται δραματικά, όμως να μην δικαιούνται το επίδομα της κυβέρνησης.

Τέλος αναφέρθηκε στις άδειες ειδικού σκοπού, οι οποίες στον ιδιωτικό τομέα, σε αντίθεση με το δημόσιο, συνάντησαν αρκετά προβλήματα. Μάλιστα, ο κ. Καραγεωργόπουλος έδωσε το παράδειγμα επιχείρησης στην Ελευσίνα «που είπε ότι ο πρώτος που θα αιτηθεί άδεια ειδικού σκοπού θα βρεθεί στο ταμείο ανεργίας».

«Είναι πολύ δύσκολη αυτή η άδεια στον ιδιωτικό τομέα» κατέληξε.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τι αλλάζει στο δικαίωμα αλλαγής Προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 39, 42, 15, 18 ΚΑΙ …