“Καμπανάκι” Ντράγκι: Αντιμετωπίζουμε πόλεμο και πρέπει να κινητοποιηθούμε ανάλογα

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους ηγέτες της ΕΕ, και ειδικά προς τη Γερμανία και άλλες χώρες του Βορρά, κρούει ο Μάριο Ντράγκι για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προβλέπει υψηλότερα επίπεδα δημόσιου χρέους και βαθιά ύφεση. 

“Αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο και πρέπει να και πρέπει να κινητοποιηθούμε ανάλογα” αναφέρει χαρακτηριστικά, ενόψει της τηλεδιάσκεψης της του Συμβουλίου των ηγετών των κρατών μελών της Πέμπτης.

Το καλοκαίρι του 2012, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ο Μάριο Ντράγκι είχε αναφέρει ότι “θα κάνω ό,τι κι αν χρειαστεί για να σώσω το ευρώ και πιστέψτε με θα είναι αρκετό” με την οποία επανέφερε την ηρεμία στις αγορές ομολόγων. 

Την ίδια στιγμή, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου προβλέπει ότι η οικονομική κάμψη και οι απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2 θα είναι χειρότερη από την ύφεση του 2008.

Πρωτοβουλία για έκδοση "κορωνοομολόγων" στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβαν με επιστολή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζουζέπε Κόντε, ο Πέδρο Σάντσεθ και άλλοι πέντε ευρωπαίοι ηγέτες ώστε η Ένωση να κάνει ακόμα περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ωστόσο, έως στιγμής, τα μηνύματα από κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας είναι αρνητικά, καθώς το Βερολίνο δε θέλει τη λεγόμενη "αμοιβαιοποίηση του χρέους".

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …