Εντός της ημέρας τροπολογία επιτάχυνσης αδειοδότησης επιχειρήσεων αντισηπτικών

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την κατάθεση - εντός της ημέρας - τροπολογίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων, οι οποίες θα ασχοληθούν με την παραγωγή αντισηπτικών,  ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκτιμώντας ότι η ρύθμιση θα εκτινάξει την ημερήσια παραγωγή στα 800.000 τεμάχια.

Αν και ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι λόγω της τεράστια ζήτησης, υπάρχει έλλειμμα αντισηπτικών στην αγορά, υποστήριξε ότι μόνο σήμερα το πρωί τα Super Market παρέλαβαν 500.000 τεμάχια. Υπεραμύνθηκε, δε,  της απόφασης για διατίμηση στο κέρδος και όχι στην παραγωγή, επισημαίνοντας ότι διαφορετικά κανένας επιχειρηματίας δεν θα έκανε εισαγωγές.

Πέραν της τροπολογίας για την επίσπευση  αδειοδότησης επιχειρήσεων παρασκευής αντισηπτικών, ο Υπουργός Ανάπτυξης, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, για την επίσπευση των διαδικασιών εισαγωγής αιθυλικής αλκοόλης στα τελωνεία, που θα συμβάλλει στην ομαλή τροφοδότηση της αγοράς με την απαραίτητη πρώτη ύλη.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά συνεχίζονται εντατικά, καλώντας όποιον έχει συγκεκριμένες καταγγελίες να τις καταθέσει.   

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ο Άδωνις Γεωργιάδης,  δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, παραθέτοντας ως δείγμα αποτελεσματικότητας και το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα επειδή εδώ αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παππάς διασταύρωσαν τα ξίφη τους αναφορικά με το κυβερνητικό μέτρο για τη δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας ή απασχόλησης του 50% των εργαζομένων.

«Να πάρετε πίσω τη ρύθμιση για τα εργασιακά. Είναι η απόλυτη συνταγή καθίζησης της οικονομίας. Να βάλετε όρο ότι εν θα αναστέλλεται η σύμβαση. Όχι να την αναστέλλετε μόνοι σας. Επίσης, είναι στίγμα σε όποιον επιτρέπει την εύνοια των ιδιωτικών κλινικών.  Είναι αισχρό, είναι ανήθικο και πρέπει να το ανακαλέσετε άμεσα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως υποστήριξε τη ρύθμιση του Υπουργού Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι στοχεύει στη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας την επόμενη μέρα του κορωνοϊού, ενώ απευθυνόμενος με έμμεσο τρόπο στους εργοδότες σχολίασε: «Όποιος εργοδότης πειράξει εργαζόμενο θα μείνει μόνος. Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος τόσο ανόητος που να κάνει απολύσεις αυτή την περίοδο».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο προεκλογικό «πλάνο» επιστρέφει ο πρωθυπουργός – Οι στοχεύσεις και οι προσδοκίες

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις ευρωεκλογές θα επισκεφτεί σήμερα τη Λέσβο …