Καλπάζει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Περισσότεροι από 1.200 νεκροί σε μία ημέρα - Φόβοι για για τεράστιες απώλειες

Αρνητικό ρεκόρ στις ΗΠΑ, όπου ο κορονοϊός πλήττει αλύπητα, καθώς περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή στις 20:30 το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που δοκιμάζεται πιο σκληρά από την πανδημία, ανακοινώθηκε χθες Κυριακή ότι, για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα, οι θάνατοι μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγουμένη. Παρ’ όλα αυτά, όμως, σχεδόν 600 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ εντοπίστηκαν πάνω από 7.300 νέα κρούσματα μόλυνσης.

Με αφορμή τον απολογισμό στη Νέα Υόρκη, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι βλέπει να «εξομαλύνεται» η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων στις ΗΠΑ. «Ίσως αυτός να είναι καλός οιωνός», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη μείωση των θανάτων.

Νωρίτερα, όμως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πως πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

«Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι. Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή», τόνισε. «Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τραμπ.

“Θα είναι το δικό μας Περλ Χάρμπορ, θα είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου”. Με αυτά τα δραματικά λόγια, ο γενικός αρχίατρος των ΗΠΑ περιέγραψε τι… ξημερώνει όσο ο κορονοϊός “επελαύνει”.

Σε μια δραματική δήλωση, είπε ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι η πιο σκληρή και η πιο θλιβερή για πολλές ζωές Αμερικανών, οι οποίοι βλέπουν τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός να “επελαύνει”, σκορπώντας μόνο θάνατο.

Μιλώντας στο Fox, ο Άνταμς είπε: “Θα είναι το δικό μας Περλ Χάρμπορ, θα είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου. Δεν θα είναι σε τοπικό επίπεδο αλλά θα συμβεί σε όλη την χώρα”.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι μπορεί να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αν ο καθένας κάνει αυτό που του αναλογεί για τις επόμενες 30 ημέρες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …