Νέα δέσμη μέτρων στήριξης με το άνοιγμα των επιχειρήσεων έδειξε ο Σκυλακάκης

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σε νέο πακέτο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων, που πλήττονται από τον κορωνοϊό, με το άνοιγμά τους, έδειξε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπεραμυνόμενος από τη Βουλή της κυβερνητικής στρατηγικής για διαδοχικές ρυθμίσεις και απορρίπτοντας τη λογική ΣΥΡΙΖΑ «όλα τα λεφτά τώρα», παρομοιάζοντας τα μέτρα με τα πυρομαχικά που έχουν οι στρατιώτες στον πόλεμο και δεν πρέπει να έχουν εξαντληθεί τη στιγμή που ο εχθρός θα φτάσει μπροστά τους.

Ο ίδιος, αποκρούοντας τις επικρίσεις του Κώστα Σκανδαλίδη (ΚΙΝΑΛ) περί συντηρητικών μέτρων σε δόσεις,  χαρακτήρισε «λάθος» την τακτική να έριχνε η κυβέρνηση όλα τα «όπλα» της στη μάχη τώρα, επισημαίνοντας την αβεβαιότητα που υπάρχει για την ένταση και τη διάρκεια της πανδημίας, συνεπώς και τις επιπτώσεις της.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η λεγόμενη ομίχλη του πολέμου. Δεν βλέπουμε πότε θα πλησιάσει ο εχθρός. Υπάρχει ο κίνδυνος η πυροβολαρχία να πυροβολήσει στο κενό, να σκάσουν οι οβίδες στην άμμο και όταν θα φτάσει ο εχθρός να μην έχουμε άλλα πυρομαχικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Δείχνοντας, δε, σε περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων μετά το άνοιγμά τους, πρόσθεσε ότι: «αν ρίξουμε όλο το χρήμα τη στιγμή που οι επιχειρήσεις δεν ανοίγουν και δεν έχουν σχεδιασμό για την επόμενη μέρα υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο. Κι αν ρίξουμε όλα τα χρήματα χωρίς στοιχεία για τζίρους επιχειρήσεων ατομικά θα το ρίξουμε τζάμπα».

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, συνέστησε προσοχή, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της αντιμετώπισης της κρίσης και είναι αναγκαίο να κρατάμε δυνάμεις.

Μεγαλύτερη μέριμνα για τις παραγωγικές δυνάμεις και τις ευπαθείς ομάδες, ζήτησε από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, προτάσσοντας μία μέση στρατηγική έναντι εκείνων της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με διατήρηση δυνάμεων αλλά αύξηση του ποσού των μέτρων που λαμβάνονται σε αυτή τη φάση.

Την ίδια ώρα, παράθυρο για την ένταξη και των εργοδοτών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι ταυτόχρονα κι εργαζόμενοι σε αυτές, στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, άφησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας εκ νέου για τη συνεχή επικαιροποίηση και επέκταση των μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση.

«Το έχουμε συζητήσει και θα το εξετάσουμε. Πολλά πράγματα λύνονται στην πορεία γιατί είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …