Ρεκόρ ανεργίας για τον Ιανουάριο 2020 ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ(1.138.791 άνεργοι)!!

371.471 λιγότερους ανέργους βρήκε η ΕΛΣΤΑΤ για τον ίδιο μήνα (767.320 άνεργοι)!!
Ιδού τα στοιχεία που ανακοίνωσαν ΟΑΕΔ-ΕΛΣΤΑΤ!

Σοκάρουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Ιανουάριο του 2020!

Όπως φαίνεται από τους Πίνακες Β και Γ της σελ. 2 της Έκθεσης του ΟΑΕΔ που παρατίθεται κατωτέρω, το σύνολο εγγεγραμμένων ανέργων για τον Ιανουάριο του 2020 ανήλθε σε 1.138.791 ανθρώπους (ποσοστό 23,5%), δηλαδή 11.702 περισσότεροι σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019 και 10.370 περισσότεροι από τον Δεκέμβριο του 2019!!

Το επισήμως αυτό καταγεγραμμένο νούμερο είναι σοκαριστικό!

Σοκαριστική όμως είναι για άλλη μια φορά και η απόκλιση από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)!

Σύμφωνα με τον Πίνακα 1 (σελ. 2) της Έκθεσης της ΕΛΣΤΑΤ που παραθέτουμε, οι άνεργοι για τον μήνα Ιανουάριο 2020 ανέρχονται σε 767.320 (ποσοστό 16,4%)!

Έτσι, για τον ίδιο μήνα (Ιανουάριος 2020), ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε 371.471 περισσότερους συμπολίτες μας από όσους καταμετρά η ΕΛΣΤΑΤ!!

Η απόκλιση των δύο Οργανισμών, δηλαδή ποσοστό 23,5% για τον ΟΑΕΔ και 16,4% για την ΕΛΣΤΑΤ -που όμως είναι διαφορά 371.471 ανθρώπων και συνεπώς οικογενειών-  είναι προκλητική!

Το ποσοστό που δημοσιεύει ο ΟΑΕΔ (23,5% επί του ενεργού πληθυσμού) αποτελεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα!! Πολύ περισσότερο που όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πραγματικοί άνεργοι, όσοι δηλαδή δεν δύνανται να καταγραφούν από τον ΟΑΕΔ λόγω της αδήλωτης-«μαύρης» εργασίας, αυξάνουν την ανεργία σε δυσθεώρητα ποσοστά!!

Εξάλλου, είναι άξιο αναφοράς ότι από το σύνολο των 1.138.791 ανέργων, αυτοί που πληρούν τα κριτήρια για τη λήψη επιδόματος ανεργίας είναι μόλις 250.310 άτομα!!! Οι υπόλοιποι με τις οικογένειές τους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!!

Με τα στοιχεία αυτά αλλά και με παλαιότερες Εκθέσεις του, ο ΟΑΕΔ ουσιαστικά διαψεύδει τόσο την ΕΛΣΤΑΤ όσο και το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση που με περίσσια θράσος διακηρύσσουν ότι έχουν πετύχει …σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της ανεργίας.

Εξάλλου, οι «επεξηγηματικές σημειώσεις» στη σελίδα 7 της Έκθεσης, δεν «σώζουν» την αξιοπιστία της κυβέρνησης ούτε της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία προκειμένου να αναδείξει μείωση της ανεργίας, εντάσσει στην Έκθεσή της και νέους όρους όπως «εποχική προσαρμογή», ενώ δεν παραλείπει να επαναπροσδιορίζει έννοιες-ορισμούς και να επικαλείται ως «νομικό της πλαίσιο» Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 1998!!

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν πρώτο τους μέλημα την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές και όχι τις οικογένειες των 1.138.791 ανέργων!

Κατά τα άλλα και εν μέσω της πανδημίας, ολοκληρώνεται η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και καταργούνται θεσμοί δεκαετιών από το Εργατικό, Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό Δίκαιο, γεγονός που οδηγεί σε βίαιη φτωχοποίηση τον λαό μας και ολόκληρη την κοινωνία για πολλά ακόμη χρόνια!!

 

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …