Βουλή: Ειδικό τζάμι - «ασπίδα» στην Ολομέλεια έναντι του κορωνοϊου

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στη συνεχή ενίσχυση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη διασφάλιση της υγείας των λιγοστών βουλευτών που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, προχωράει η Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο στο βήμα των ομιλητών στην Ολομέλεια, τοποθετήθηκε σήμερα ειδικό προστατευτικό τζάμι, για τη συγκράτηση των σταγονιδίων σάλιου προς τα βουλευτικά έδρανα και το χώρο που βρίσκονται οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, το γυάλινο περίβλημα, τοποθετήθηκε ως «ασπίδα», κατόπιν υποδείξεων της υγειονομικής υπηρεσίας της Βουλής, προκειμένου να προστατευτούν οι πρακτικογράφοι του Κοινοβουλίου, που εργάζονται ακριβώς κάτω από το σημείο όπου συνήθως μιλούν βουλευτές, υπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί.

 

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο διάστημα πριν και μετά την ομιλία οποιουδήποτε μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας, το βήμα απολυμαίνεται σχολαστικά από υπάλληλο της Βουλής ο οποίος φοράει γάντια μίας χρήσης και απομακρύνεται πριν πλησιάσει ο ομιλητής, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Για το ένα τρίτο από αυτές, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι τώρα χαμηλότερο από εκείνο …