Δ. Καραγεωργόπουλος: ΔΕΝ «την βρίσκουν αλλιώς»... τη δουλειά οι μακροχρόνια άνεργοι

Όχι κύριε Άδωνη Γεωργιάδη, δεν επιβιώνουν οι μακροχρόνια άνεργοι με μαύρη εργασία. ΔΕΝ «την βρίσκουν αλλιώς»... τη δουλειά. Έχουν παραιτηθεί οι περισσότεροι από την αναζήτηση διότι απογοητεύτηκαν, διότι κουράστηκαν να ψάχνουν άδικα για εργασία και να παρακολουθούν διαχρονικά την αποτυχία των εφαρμοζόμενων πολιτικών για την ανεργία.

Είναι οι άνθρωποι που όντως (κάποιοι) έκαναν δυο έως τρία «μαύρα» μεροκάματα στη χάση και στη φέξη, καθώς δεν τους προσφερόταν κάτι παραπάνω από την αγορά εργασίας. Προτιμούσαν να δουλεύουν «μαύρα» αυτά τα δυο έως τρία μεροκάματα το μήνα, διότι αν δηλώνονταν θα έχαναν άπαξ δια παντός την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου και τη διεκδίκηση μιας έστω πιθανότητας να βρουν δουλειά σε κάποιο πρόγραμμα. Και το έκαναν διότι το στρεβλό μας σύστημα θεωρεί εργαζόμενο όποιον κάνει έστω και 1 μεροκάματο το μήνα, ενώ στην πραγματικότητα είναι άνεργος.

Και κάτι τελευταίο. Το επιχείρημα σας... «μπάζει απ’ όλες τις μπάντες»... διότι δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάγκη την επιδότηση για να επιβιώσει, ο μέχρι τον περασμένο μήνα νόμιμα δηλωμένος εργαζόμενος και να μην την έχει ανάγκη (έστω και με τη δική σας «λογική»...) ο σποραδικά μεροκαματιάρης εργαζόμενος, που εξαναγκαζόταν κάτω από αυτές τις συνθήκες να κάνει λίγα «μαύρα» μεροκάματα για να μην πεθάνει. Αλήθεια, αυτή την περίοδο που δεν προσφέρεται ούτε «άσπρο» ούτε «μαύρο» μεροκάματο στην αγορά εργασίας, που θα εργαστεί ο μακροχρόνια άνεργος για να εξασφαλίσει τα ελάχιστα για την επιβίωση του;

Τι κάνει η πολιτεία; Τιμωρεί τον αδήλωτο εργαζόμενο και επιδοτεί τον «πληττόμενο» εργοδότη του; Και φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή αβέρτα υπάρχει. Στάθηκε εμπόδιο να επιδοτηθούν ή να χαρακτηριστούν ως «πληττόμενοι» οι κλάδοι που παρατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων; ΟΧΙ. Οπότε τι συζητάμε; Κάπου «μπάζει» και θα μας «πλευριτώσετε»...

Βγείτε ανοιχτά και πείτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να καλυφθούν όλοι. Μεγαλύτερη «κατανόηση» θα βρίσκατε λέγοντας την αλήθεια. Όμως αυτό το απύθμενο θράσος, αυτή η ειρωνία, αυτό το δούλεμα, αυτό το κούνημα του δάχτυλου από συγκεκριμένους πολιτικούς αριβίστες, εξαγριώνει και αγανακτεί.

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος
Γρ.Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΓΣΕΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …