Γεραπετρίτης σε ΣΚΑΪ: Έτοιμο το σχέδιο για άρση των μέτρων- Κανόνες πλήρους υγιεινής στα σχολεία

Την παραδοχή ότι έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για πιο αυστηρά  μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, τις ημέρες του Πάσχα, έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και το κεντρικό δελτίο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε συζητήθηκε το σενάριο της καθολικής απαγόρευσής , όμως τελικά όπως είπε εκείνο που πρυτάνευσε βάση και των επιστημονικών δεδομένων, ήταν να μην αλλάξουν τα μέτρα και να εκδηλωθεί με αυτό τον τρόπου και η εμπιστοσύνη στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που πειθαρχούν σε αυτά.

Όπως είπε η κυβέρνηση δεν προκρίνει την πολιτική του καταναγκασμού, αλλά την πολιτική της πειθούς και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο τις επόμενες ημέρες να μην εσφυσυχάσουμε. «Είναι κρίμα όπως είπε να διολισθήσουμε τώρα.»

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν παρατηρηθεί μεμονωμένες περιπτώσεις πολιτώνπου δεν πειθαρχούν στα μέτρα, αλλά διευκρίνισε ότι αν υπάρξει ύφεση στην συμμόρφωση από τους πολίτες εκείνο που διακινδυνεύετέ να πάει πιο πίσω η άρση των περιοριστικών μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως επεσήμανε το σύνολο των δυνάμεων της τάξης θα περιφρουρήσει την τήρηση των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα, καθώς είναι χρέος της πολιτείας απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που πειθαρχεί, να είναι δίκαια.

Ερωτηθείς αν τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας είναι καλά όπως μέχρι σήμερα αν η 4η Μαίου ή η 11η Μαϊου είναι ημερομηνίες που θα συζητηθεί  αν υλοποιηθεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, είπε, ότι ακόμα και αυτή η ημερομηνία φαντάζει μακριά σαν αιώνας, ενώ πρόσθεσε ότι θα μετρηθούν όλα τα δεδομένα. 

Μάλιστα είπε ότι υπάρχουν τα πρωτόκολλα και ότι υπάρχουν τα επιμέρους σχέδια για την μετάβαση προς την ομαλότητα. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό το διάστημα θα είναι μακρύ και ότι θα παραμείνουν κανόνες, όπως προστασία της ατομικής υγιεινής, η προστασία των ευάλωτων κατηγοριών, οι κανόνες αποφυγής του κοινωνικού συγχρωτισμού και σταδιακά θα ανοίξουν όλα εκείνα τα μέτρα κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Όπως είπε ήδη οι σχεδιασμοί για σταδιακή άρση των μέτρων υπάρχει, και απομένει να γίνει η σύνθεση του κεντρικού σχεδίου βάση των επιστημονικών δεδομένων και οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα  για το τι θα ακολουθήσει προς την  μεταβατική περίοδο, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Έχουμε επιχειρησιακό σχέδιο για να ανοίξουμε τα σχολεία, απομένει να μετρήσουμε εκείνη τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα  και αν συνεχιστούν τα χαμηλά επίπεδα της καμπύλης της πανδημίας και μια μεταδοτικότητα (R0) κάτω της μονάδας δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ανοίξουν τα σχολεία. Τα σχολεία όμως θα ανοίξουν -όταν ανοίξουν υπό όρους πλήρους υγιεινής, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε οι Έλληνες κατέρριψαν το μύθος  ότι έχουν μια απέχθεια συμμόρφωσης σε κανόνες και για πρώτη φορά όπως είπε η ελληνική πολιτεία ενημέρωσε τους πολίτες για όλα τα δεδομένα, ώστε η πλειοψηφία αυτών  να πειστούν και να εφαρμόσουν τα μέτρα.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …