Συμφωνία για κυβέρνηση ενότητας στο Ισραήλ

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ήρθαν οι δύο βασικές πολιτικές δυνάμεις του Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί η νέα προσφυγή στις κάλπες.

Ισραηλινά μέσα μετέδωσαν πως ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Μπένι Γκαντζ συμφώνησαν να σχηματίσουν μια «κυβέρνηση ενότητας» που θα τερμάτιζε το πολιτικό αδιέξοδο ενός έτους.

Όπως αναφέρουν οι δύο ηγέτες θα αναλάβουν εναλλάξ το πρωθυπουργικό αξίωμα, με τον Νετανιάχου να αναλαμβάνει πρώτος για διάστημα 18 μηνών, προτού παραδώσει τα ηνία στον αντίπαλό του, για άλλους 18 μήνες. Ο Γκαντζ θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Αμυνας όσο ο Νετανιάχου θα είναι πρωθυπουργός.

Το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου και το κεντρώο Μπλε και Λευκό κόμμα του Γκαντζ ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα τις συνομιλίες, κάτι που πολλοί υποστηρικτές του Γκαντζ είδαν ως προδοσία.

Σημειώνεται ότι ο Νετανιάχου έχει παραπεμφθεί για τρεις υποθέσεις απάτης και δωροδοκίας και ότι η δίκη αναμένεται να αρχίσει στις 24 Μαΐου.

Διαδήλωση με αποστάσεις στο Τελ Αβίβ

Στο μεταξύ, στο Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδήλωση κατά του Νετανιάχου, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν «επιθέσεις» του πρωθυπουργού στο δημοκρατικό σύστημα της χώρας.

Παρά την πανδημία, πολλοί βγήκαν στους δρόμους τηρώντας μεταξύ τους απόσταση δύο μέτρων και κρατώντας σημαίες του Ισραήλ αλλά και μαύρες σημαίες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …