Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΣΚΑΪ: Ποιοί θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση για ανήλικα τέκνα

Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας,  Δόμνα Μιχαηλίδου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  και στον Γιώργο Αυτιά.

Όπως είπε, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά, για κάθε δικαιούχο. Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων. «Αυτές οι ημέρες, λόγω του κορονοϊού, είναι δύσκολες και πρέπει η κοινωνία και η πολιτεία να είμαστε όλοι μαζί. Πρόθεση των πολιτικών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η στήριξη της οικογένειας, αλλά και των πιο αδύναμων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτή η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί εφάπαξ.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην Ηλεία: «Προχωρά η προεργασία για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία»

Την περιοχή της Ηλείας επισκέφθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Απριλίου 2024, …