ΜΕΤΑ: Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή γιορτή και αργία

Το ΜΕΤΑ, σχετικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, για μεταφορά των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, στις 9 Μάη, δηλώνει τα εξής:

1. Οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και ο τρόπος που θα τη γιορτάσουν οι εργαζόμενοι δεν είναι υπόθεση της κυβέρνησης αλλά των ίδιων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

2. Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή γιορτή, πολύ περισσότερο όταν αυτή δεν συμπίπτει με τις αργίες του Πάσχα, ούτε μέρα αργίας που οι εργαζόμενοι θα πάνε εκδρομή, αλλά απεργία στην οποία οι εργαζόμενοι συμμετέχουν, προβάλλοντας τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους και τιμούν με εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις τους νεκρούς αγωνιστές της τάξης τους.

3. Η Εργατική Τάξη γνωρίζει καλύτερα τους κινδύνους από την μετάδοση της πανδημίας του κοροναϊού και είναι αυτή που είναι πιο εκτεθειμένη στους κινδύνους, αφού αναγκάζεται να εργάζεται, πολλές φορές χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Αυτή είναι που πληρώνει το μάρμαρο με τις χιλιάδες απολύσεις και τις βλαπτικές μεταβολές στις συμβάσεις εργασίας και αυτή που θα κληθεί να πληρώσει την ύφεση και την κρίση την επόμενη περίοδο που το κεφάλαιο θα επιδιώξει να μετακυλήσει τα βάρη στις πλάτες της.

4. Όσον αφορά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «...οι συμβολικές συναθροίσεις, όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα…» δεν απαντάει ότι στις 9 Μάη τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, σχετικά με τους κινδύνους μετάδοσης της νόσου. Η άρση των περιοριστικών μέτρων, αυτή τη στιγμή, γίνεται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων και όχι γιατί έχουν περιοριστεί ή εξαλειφθεί οι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού. Το διεθνές κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του «…στο δίλημμα Υγεία ή Χρήμα επιλέγουν τη διατήρηση των κερδών πάνω στην εκατόμβη των νεκρών της Εργατικής Τάξης…» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωσή μας για την Πρωτομαγιά (ΜΕΤΑ | Πρωτομαγιά 2020: Απεργούμε και τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας).

Για τους παραπάνω λόγους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις οφείλουν να αγνοήσουν την κυβερνητική απόφαση, να προκηρύξουν απεργία για την 1η του Μάη και να οργανώσουν συμβολικές εκδηλώσεις, σεβόμενες τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός μας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …