Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Έτσι θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις εστίασης

Συγκροτημένο σχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όλα είναι στο τραπέζι, φτάνει να βγαίνει ο λογαριασμός, γιατί το κράτος μπορεί να μην είναι υποχρεωμένο να έχει πλεόνασμα, αλλά δεν πρέπει να έχει έλλειμμα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα αιτήματα του κλάδου της εστίασης μείωση του ΦΠΑ στο φαγητό στο 6%, στα σερβιριζόμενα ποτά και αναψυκτικά στο 13%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και στήριξη με κεφάλαιο κίνησης.

«Ολα τα μέτρα που είναι εφικτό δημοσιονομικά να ληφθούν, θα ληφθούν, δεν έχουμε δισταγμούς. Αυτά που είναι να κανει το κράτος θα τα κάνει», «δεν πάμε χωρίς σχέδιο, πάμε με σχέδιο. Μιλάμε με την αγορά υιοθετούμε τα αιτήματά τους όσα είναι δυνατόν να υιοθετηθούν», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, πρόσθεσε ότι από θέση αρχής, τάσσεται υπέρ ενός ακατάσχετου λογαριασμού μέχρι ενός ποσού για τις επιχειρήσεις.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …