RT: Το Facebook λογόκρινε την ιστορική φωτογραφία με τη σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ

Η ιστορική φωτογραφία του Yevgeni Khaldei

Yevgeni Khaldei/ITAR-TASS file photo via AP

Το ρωσικό δίκτυο και πρακτορείο ειδήσεων Russia Today κατήγγειλε σήμερα ότι το Facebook λογόκρινε στις αναρτήσεις του την ιστορική φωτογραφία από την 2α Μαΐου 1945, στην οποία μετά τη μάχη του Βερολίνου ένας Σοβιετικός στρατιώτης ανεβάζει τη σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ, το κτίριο όπου είχε την έδρα της η ναζιστική κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, λογοκρίνει και κατεβάζει την επιχρωματισμένη εκδοχή της φωτογραφίας, καθώς η πρωτότυπη ήταν μαυρόασπρη.

Πρόκειται για ιστορική φωτογραφία, ένα από τα σύμβολα της νίκης των συμμάχων κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ρωσικού δικτύου, το Facebook στις αναρτήσεις του κατεβάζει τη φωτογραφία με το σχόλιο ότι «παραβιάζει τους κανόνες της κοινότητας για τα επικίνδυνα πρόσωπα και οργανώσεις». Ωστόσο αυτοί οι κανόνες αφορούν τρομοκρατικές οργανώσεις, πρόσωπα και οργανώσει που διασπείρουν το μίσος και προωθούν τη βία.

Η εικόνα που δίνει το Russia Today καταγγέλλοντας τη λογοκρισία

Τα σοβιετικά σύμβολα δεν είχαν περιληφθεί στους κανόνες αυτούς.

Επίσης το δίκτυο καταγγέλλει ότι το ίδιο συμβαίνει και με τους χρήστες που προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το ρεπορτάζ. Ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει εξηγήσεις από το Facebook.
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …