Μείωση του αριθμού των ασθενών στις ΜΕΘ σε Ιταλία και Γαλλία

Υπαίθρια εξέταση για τον Covid-19

AP Photo/Mark Humphrey

Η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε Ιταλία και Γαλλία η εξάπλωση του ιού όμως δείχνει να εξασθενεί με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις που όμως δεν παρατηρούνται σε καθημερινή βάση. Στα θετικά το γεγονός πως ο αριθμός των πασχόντων ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται.

Συγκρατημένη αισιοδοξία 

AP Photo/Christophe Ena

Στη Γαλλία, ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε και πάλι σήμερα, με 348 νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 26.991 θάνατοι, αλλά η πίεση στις ΜΕΘ συνεχίζει να μειώνεται, με 2.542 ασθενείς, 170 λιγότερους από την προηγούμενη ημέρα.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό η Γαλλία ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων την Ισπανία (26.920), φέροντας τη χώρα στην τέταρτη θέση με τους περισσότερους νεκρούς από τον Covid-19, μετά τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ιταλία.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 140.227.

Μείωση του αριθμού των νεκρών

AP Photo/Luca Bruno

Στην Ιταλία, οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για τριακοστή όγδοη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Στη χώρα που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τη νόσο, 952 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ και, συνολικά, 12.865 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 221.216. Οι νεκροί έφτασαν τους 30.911.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 172 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.402 νέα κρούσματα.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε, με 658 περισσότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μικρή μείωση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 7 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 1.051 περισσότεροι από χθες.

Ο μικρότερος αριθμός

AP Photo/Manu Fernandez

Το μικρότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 των τελευταίων δύο μηνών ανακοίνωσε η Ισπανία. Οι υγειονομικές υπηρεσίες κατέγραψαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες 594 νέα κρούσματα, επί συνόλου 228.030. Ο αριθμός των θανάτων των τελευταίου 24ώρου ανέρχεται σε 176, επί συνόλου 26.920.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …