Δημοσκόπηση – πρόθεση ψήφου: 40% ΝΔ έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ

Διπλάσια ποσοστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB για το κανάλι Star.

Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ. 5% συγκεντρώνει το Κίνημα Αλλαγής, 4,3% το ΚΚΕ, 3,9% η Ελληνική Λύση, 3% το ΜέΡΑ 25, 1,2% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2,8% άλλο κόμμα. 

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει όμως το 59,7% των ερωτωμένων.

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 70,6%, έναντι 34,6% του Αλέξη Τσίπρα.

Διπλάσια ποσοστά έναντι του Αλέξη Τσίπρα όμως καταγράφει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αξιολογείται θετικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας από το 70,6% έναντι του σχεδόν μισού ποσοστού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (34,6%).

Για το άνοιγμα των δημοτικών η πλειοψηφία λέει όχι με 66,8% συνολικά, ενώ συμφωνούν με το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων με 57,2% συνολικά.

Στην αξιολόγηση των υπουργών προηγείται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 63,7%. Στην πρώτη τριάδα ακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 59,2% και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 57,2%. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου: 14 μέτρα για την ισότητα των γυναικών στην αγορά εργασίας

 Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται για εννέα μήνες και σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. «Η …