Τουλάχιστον δύο επιζώντες - Βίντεο λίγο πριν απ' την τραγωδία στο Πακιστάν

Η μοίρα χαμογέλασε σε τουλάχιστον δύο επιβάτες του αεροσκάφους των Πακιστανικών Αερογραμμών που συνετρίβη σήμερα το μεσημέρι, σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι.

Με βάση τις νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Pakistan International Airlines ανασύρθηκαν ζωντανοί τουλάχιστον δύο επιβάτες και νεκροί άλλοι 41 απ' το σύνολο των 99 επιβαινόντων στο αεροσκάφος.

AP Photo/Fareed Khan

Οι αρχές φοβούνται ότι νεκροί θα είναι οι περισσότεροι, ενώ για την ώρα παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν θύματα μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν στα σπίτια τους και στον δρόμο την ώρα που συνετρίβη το αεροπλάνο.

Ο ένας από τους δύο επιζώντες είναι ο Ζαφάρ Μασούντ, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Παντζάμπ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της επαρχίας Σιντ. Η Τράπεζα διευκρίνισε ότι ο πρόεδρός της φέρει κατάγματα αλλά έχει τις αισθήσεις του και «ανταποκρίνεται».

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο - ντοκουμέντο λίγο πριν από τη συντριβή του αεροπλάνου στη συνοικία αλλά και τα τελευταία λόγια του πιλότου προς τον πύργο ελέγχου.

«Χάσαμε τις μηχανές»

Το αεροσκάφος έκανε για δεύτερη φορά προσπάθεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Ο πιλότος είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι έχασε ισχύ και από τις δύο μηχανές, σύμφωνα με τον ηχογραφημένο διάλογο που μεταφορτώθηκε στον έγκυρο ιστότοπο παρακολούθησης της αεροπλοΐας liveatc.net.

«Γυρίζουμε πίσω, κύριε, χάσαμε τις μηχανές», ακούγεται να λέει μια ανδρική φωνή. Ο ελεγκτής ελευθερώνει και τους δύο διαδρόμους του αεροδρομίου για την προσγείωση, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος άνδρας φωνάζει: Mayday! Mayday! Mayday!. Ακολουθεί σιωπή…

«Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», είπε ένας εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας αερομεταφορών, ο Αμπντουλάχ Χαν. «Του είπαν από το αεροδρόμιο ότι και οι δύο διάδρομοι ήταν έτοιμοι και μπορούσε να προσγειωθεί αλλά εκείνος αποφάσισε να κάνει μια στροφή (…) Είναι ένα πολύ τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

AP Photo/Fareed Khan

Το Airbus A320 εκτελούσε πτήση από τη Λαχόρη για το Καράτσι, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού μόλις είχαν ξαναρχίσει στο Πακιστάν, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το δυστύχημα σημειώνεται παραμονές της μουσουλμανικής γιορτής του Αΐντ, όταν πολλοί Πακιστανοί ταξιδεύουν για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

Η χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία του Πακιστάν συνέβη το 2010, όταν ένα AirBlue συνετρίβη κοντά στην Ισλαμαμπάντ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 152 άνθρωποι.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …