Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τρίτη 26 Μαΐου

Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης προχωρούν το επόμενο διάστημα Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, αρχής γενομένης από τα νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τρίτη 26 Μαΐου.

Αυτό αποφασίστηκε σε μαζική σύσκεψη των σωματείων των εκπαιδευτικών που έγινε την Παρασκευή, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων επικέντρωσαν στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τις δυναμικές αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων, φοιτητών και μαθητών που ανάγκασαν σε αναδίπλωση και ελιγμούς το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, η επαίσχυντη απόφαση για την τοποθέτηση καμερών μέσα στην τάξη και τη μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι, καθώς και το άνοιγμα των σχολείων, με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει ως κόστος τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και τις αναγκαίες κτιριακές προσαρμογές που απαιτούνται, δίνοντας για μια ακόμη φορά βάρος στην «ατομική ευθύνη».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δυναμώσουν οι κοινές πρωτοβουλίες των σωματείων και να προχωρήσουν στις παρακάτω κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες:

  • Τα σωματεία θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις στα προαύλια σχολείων.
  • Θα οργανώσουν κοινές δράσεις με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις γονέων στις γειτονιές, ώστε να ενημερωθούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι για την επίθεση, που ετοιμάζουν στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους και στην τσέπη τους.
  • Θα υλοποιήσουν την απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή από την εφαρμογή των διατάξεων για την online αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες και θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των σωματείων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ενάντια στην εφαρμογή της εν λόγω τροπολογίας.
  • Θα πολλαπλασιάσουν τις αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, με βάση το κοινό κείμενο των 77 ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ.
  • Θα συμμετέχουν στα νέα συλλαλητήρια της Τρίτης 26 Μάη στην Αθήνα στις 19.00 στα Προπύλαια και σε όλη την Ελλάδα.
  • Την Πέμπτη 28 Μάη θα προχωρήσουν σε: «Πανελλαδική μέρα δράσης – ενημέρωσης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, την online αναμετάδοση των μαθημάτων και τα προβλήματα με το άνοιγμα των σχολείων» (παραστάσεις σε δήμους και δ/νσεις, συνεντεύξεις, μικροφωνικές, δρώμενα, συναυλίες κ.ά.).
  • Θα στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.
  • Θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και θα ζητήσουν συνάντηση την ίδια μέρα με τον πρωθυπουργό.
  • Μετά την απεργιακή συγκέντρωση θα προχωρήσουν σε νέα Παναττική Σύσκεψη ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Επιτροπών Αναπληρωτών.
  • Θα συμμετάσχουν στις 11 Ιούνη με απόφαση των σωματείων τους στην κινητοποίηση συνδικάτων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ενάντια στην παγίωση των αντεργατικών ρυθμίσεων, τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, με απαίτηση να μην πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πώς θα αμφισβητήσουν το τεκμήριο

Του Χρυσόστομου Τσούφη Επτακόσιοι τριάντα πέντε χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα φορολογηθούν για πρώτη …