Πέτσας: Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί - βρεφικοί σταθμοί

Την επαναλειτουργία, από 1ης Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, και των υπολοίπων εκπαιδευτικών μονάδων που δεν είχαν ανοίξει έως στιγμής ανακοίνωσε επισήμως την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την -ομόφωνη- θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 θα επαναλειτουργήσουν:

- οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), 
- οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
- οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολικό έτος θα παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Θα ακολουθηθεί μοντέλο  γυμνασίου – λυκείου, με τους μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο μέρα παρά μέρα, και τις τάξεις να κάνουν ξεχωριστά διαλείμματα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. 

Στην ενημέρωση, τη Δευτέρα, των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Όπως επισήμανε νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως είναι μικρός, ενώ και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …