Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 30χρονος συντηρητής ασανσέρ

Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, είναι ο 30χρονος συντηρητής ασανσέρ, ο οποίος καταπλακώθηκε από την καμπίνα του ανελκυστήρα στο Παγκράτι.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τον 30χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» και υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο στο οποίο συμμετείχαν όλες οι χειρουργικές ειδικότητες.

Το ατύχημα έγινε το πρωί της Δευτέρας, σε πολυκατοικία στην οδό Λαέρτου. Ο 30χρονος ήταν στο φρεάτιο του ανελκυστήρα, για εργασίες συντήρησης, όταν- υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- αποδεσμεύθηκε η καμπίνα του ασανσέρ που βρισκόταν στον 5ο όροφο, έκανε ελεύθερη πτώση και τον καταπλάκωσε.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός εργοδοτικού εγκλήματος. Σε ανελκυστήρα που πραγματοποιούνταν εργασίες αντικατάστασης συρματόσχοινων, με ευθύνη του γραφείου “ARISTON LIFT” συνάδελφος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και την ώρα αυτή δίνει μάχη για τη ζωή του.

Συνάδελφοι, δεν είναι η κακιά η ώρα, ούτε μια άτυχη στιγμή για τον συνάδελφο. Το κυνήγι για το μεροκάματο, η αβεβαιότητα για το αύριο, μαζί με την εντατικοποίηση της εργασίας και τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας δημιουργούν ένα άκρως επικίνδυνο περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να εργασθούμε.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία και την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την υποβάθμιση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, που αφήνουν την εργοδοσία να ξεσαλώνει, παίζοντας με τις ζωές μας, με αποτέλεσμα τα συχνά δυστυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Τα εγκληματικά εργατικά “ατυχήματα” είναι το αποτέλεσμα των χρόνιων κυβερνητικών (υπό την υπόδειξη των εργοδοτών) επιλογών που για την αύξηση του κέρδους λεηλατούν τους απαραίτητους και αναγκαίους για την ασφάλεια των εργαζόμενων κανόνες υγείας και ασφάλειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από το συνδικάτο μας, για να μπορέσουμε πιο μαζικά, πιο δυναμικά να απαιτήσουμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα και κανόνες για την υγεία και ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς, όχι με κριτήριο το κέρδος, αλλά την κάλυψη των αναγκών της ζωής μας και των οικογενειών μας».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …