Του άνοιξαν το κεφάλι και έδιωξαν το ασθενοφόρο

Η αστυνομία έδιωξε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δύο 24χρονοι περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» την αστυνομική βία που υπέστησαν το μεσημέρι της Κυριακής δίπλα στη στάση μετρό στα Σεπόλια, επειδή ο ένας είπε σε αστυνομικό «Γιατί με κοιτάς έτσι;» - «Μου άνοιξαν το κεφάλι και έκανα εννιά ράμματα ύστερα από τρεις ώρες, επειδή έδιωξαν το ασθενοφόρο», λέει ο Β.Γ. και το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει ότι αποχώρησε από το σημείο «με εντολή αξιωματικού»

«Γιατί με κοιτάς έτσι; Εκανα κάτι;». Αυτή ήταν η φράση που αποτέλεσε την αφορμή για ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην «Εφ.Συν.» οι 24χρονοι Α.Σ. και Β.Γ. «Περίπου στις 2 το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής ήμουν με τον πατέρα μου σε ένα καφέ και ο φίλος μου, που δουλεύει ως ντελίβερι, αγόραζε καφέ από το απέναντι μαγαζί. Τέσσερις ή πέντε μηχανές ΔΙΑΣ ήταν σταματημένες στη συμβολή των οδών Κρέοντος και Αντιγόνης, δίπλα στο μετρό, και ρώτησα αυτόν που με κοιτούσε επίμονα: Γιατί με κοιτάς έτσι; Σου έκανα κάτι;», υποστηρίζει ο Α.Σ. και συνεχίζει λέγοντας ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τον ειρωνεύονται και υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, η οποία κατέληξε με εκείνον πεταμένο κάτω από αστυνομικούς, που τον χτυπούσαν με κλομπ και τον κλοτσούσαν.

«Τότε παρενέβη ο φίλος μου φωνάζοντας “τι τον βαράτε; αφήστε τον;”. Με το που το λέει, τον πιάνουν τέσσερις αστυνομικοί και τον πετάνε κάτω χτυπώντας τον στο κεφάλι. Από αυτόπτες μάρτυρες μάθαμε ότι τον χτυπούσαν με χειροπέδες. Κάποιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και φώναζαν “τι κάνετε; θα τον σκοτώσετε”, αλλά οι αστυνομικοί τους απειλούσαν με προσαγωγές». Ο Β.Γ. κείτονταν αιμόφυρτος στο έδαφος και στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο αλλά, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι αστυνομικοί το έδιωξαν. Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργο Μαθιόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «με εντολή αξιωματικού ζητήθηκε από το πλήρωμα του ασθενοφόρου να αποχωρήσει» επειδή ήταν σε εξέλιξη διαδικασία προσαγωγής και εξήγησε ότι αυτό το πρωτόκολλο ακολουθείται σε περιπτώσεις που το ΕΚΑΒ φτάνει εκ των υστέρων (και όχι πρώτο) και δεν έχει οπτική επαφή σε περιοχή αποκλεισμένη από αστυνομικούς.

Οι 24χρονοι μεταφέρθηκαν με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και ύστερα από περίπου τρεις ώρες στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου στον Β.Γ. έκαναν εννιά ράμματα στο κεφάλι, ενώ και οι δύο είχαν εκδορές και σημάδια από τα χτυπήματα. Στη συνέχεια τους οδήγησαν ξανά στο Τμήμα και το πρωί οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια.

Η εκδοχή της αστυνομίας είναι διαφορετική, καθώς πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως το περιστατικό ξεκίνησε επειδή οι άνδρες της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν τον Α.Σ., ο οποίος αντιστάθηκε, ο φίλος του τους προσέβαλε και όταν επιχείρησαν να του βάλουν χειροπέδες, αντέδρασε, έχασε την ισορροπία του, έπεσε πάνω σε σταθμευμένες μοτοσικλέτες και τις παρέσυρε με το βάρος του. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ήταν να τραυματιστεί ο ίδιος αλλά και οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν.

Διαφορετική είναι η άποψη αυτοπτών μαρτύρων που περιέγραψαν το περιστατικό στην ενημερωτική σελίδα «Μένουμε ενεργοί», διαψεύδοντας τους αστυνομικούς και επιβεβαιώνοντας τα θύματα. Σήμερα στις 6.30 μ.μ. η γειτονιά προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σημείο του συμβάντος με αίτημα «να τιμωρηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι-βασανιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, να αναλάβει τις ευθύνες του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να αποσυρθούν οι άδικες, ανυπόστατες κατηγορίες». Στη συγκέντρωση καλεί η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων και Ακαδημίας Πλάτωνα, υπογραμμίζοντας ότι «η γειτονιά μας χρειάζεται περισσότερα πάρκα, πλατείες, σχολεία, χώρους άθλησης, δημοτικά ιατρεία, για να απολαμβάνουμε όλοι οι κάτοικοι, ντόπιοι και μετανάστες, καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν χρειάζεται περισσότερη αστυνομοκρατία».

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Pornhub, XVideos και Stripchat στο στόχαστρο της ΕΕ

Πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες της ΕΕ  για τις ψηφιακές υπηρεσίες, αλλιώς αντιμετωπίζουν …