ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ “NOTOS COM”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΝΤΙΚΩΝ

Αθήνα, 29.5.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ “NOTOS COM”

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες μια ομολογουμένως περίεργη «διαπραγμάτευση» εξελίσσεται πίσω από την πλάτη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα «NOTOS COM», με πρωταγωνιστές και συνδικαλιστές οργανώσεων όλων των συνδικαλιστικών βαθμίδων…

Σύμφωνα με τα όσα δεκάδες εργαζόμενοι μας πληροφορούν, η εργοδότρια εταιρεία ζητά από τους συμβούλους αισθητικής να σταματήσουν για διάστημα 4 μηνών να λαμβάνουν τα συμφωνημένα ποσοστά επί των πωλήσεων, ποσοστού έως και 20% επί του συνόλου των αποδοχών, ενώ από τους εμποροϋπαλλήλους ζητείται να μειωθεί το εβδομαδιαίο ωράριο απασχόλησης από 32 ώρες που είναι σήμερα σε 24 ώρες. Κι όλα αυτά η εργοδοσία ευελπιστεί ότι θα περάσουν…δια της «πειθούς» συνδικαλιστικών στελεχών και της συνυπογραφής τους σε ιδιωτικό συμφωνητικό που ήδη προετοιμάζεται στα γραφεία της εταιρείας.

Πρόκειται για μια ντροπιαστική διαπραγμάτευση, καθώς μιλάμε για εταιρεία με υπερκέρδη, ενώ αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι ο εργοδότης φαίνεται να μην συζητά καν την ένταξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ γιατί δεν επιθυμεί να πληρώνει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εφαρμόζει εδώ και αρκετό καιρό την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού μεθόδευσε την εκπρόθεσμη αποχώρησή της από την εργοδοτική οργάνωση του κλάδου. Μάλιστα στο παρελθόν οι σύμβουλοι αισθητικής είχαν εξαναγκαστεί και πάλι σε μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησής τους από 38 σε 35 ώρες.
Καλούμε τους συνδικαλιστές που «διαπραγματεύονται» με την επιχείρηση «NOTOS COM» να αρθούν, έστω και τώρα, στο ύψος της ευθύνης του αξιώματος που οι εργαζόμενοι (…) τους έχουν αποδώσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να έρχονται σε επαφή με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΝΤΙΚΩΝ, να συνεχίσουν εγγράφονται και στο κλαδικό σωματείο, διότι όλο το προηγούμενο διάστημα είμασταν η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση στον κλάδο που αντιμαχόμασταν σθεναρά και αποκαλύπταμε τόσο την εργοδοτική αυθαιρεσία, όσο και τις «συναλλαγές» που γίνονταν πίσω από την πλάτη των εργαζομένων του κλάδου.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΝΤΙΚΩΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!!!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιχειρήσεις Καλλυντικών: Υποχρεωτική και με Φ.Ε.Κ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Έπιασαν τόπο οι αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καλλυντικών. Τερματίζεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός  μεταξύ …