Το πλάνο για τον εσωτερικό τουρισμό κάνει... νερά

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τη σημασία του εσωτερικού τουρισμού «ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά» αναγνωρίζει η κυβέρνηση ωστόσο, με αφορμή τις ζώνες επικινδυνότητας για τα νησιά που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ηγεσία του υπουργείο δείχνει να μην έχει βρει τα σωστά πατήματα καθώς διαφαίνονται εσωτερικές προστριβές.

Χθες (Παρασκευή), για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Μάνος Κόνσολας «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Χάρη Θεοχάρη κάνοντας λόγο για έλλειψη υπευθυνότητας αναφορικά με το καυτό αυτό ζήτημα.

Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha, ο υφυπουργός Τουρισμού επανέλαβε την άποψη ότι το υπουργείο δεν διαχωρίζει τα νησιά και τόνισε ότι όσοι προβάλλουν τέτοια ζητήματα είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι».

Κλιμακώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την κριτική του ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε «δεν συμφωνούμε κατ' ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο. Αν κάποιος στο υπουργείο είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είναι σε λάθος υπουργείο».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Λήδα Μπόλα ρώτησαν τον Μάνο Κόνσολα εάν πρέπει να παραιτηθεί ο Χάρης Θεοχάρης με τον υφυπουργό να απαντά «δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Σημειώνεται ότι ο Μάνος Κόνσολας είχε ασκήσει κριτική και προχθες δηλώνοντας ότι «το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες ως προς την επικινδυνότητά τους», ενώ και υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποσαφήνισε ότι «το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Οπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι. Φυσικά και δεν υπάρχει διαχωρισμός»...

Το σχέδιο για τον τουρισμό είχε παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα και... όμορφες διαφάνειες από τον υπουργό Τουρισμού στις 20 Μαΐου, λίγα λεπτά μετά από το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Για την κατανομή νησιών σε συγκεκριμένες ζώνες επικινδυνότητας εξέφρασαν την οργισμένη αντίθεσή τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αρκετών νησιών.

Το βράδυ της Παρασκευής, από το βήμα της Βουλής, ο Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε την τροπολογία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Όπως επισήμανε ο υπουργός, η κυβέρνηση ενισχύει με τρεις πρωτοβουλίες τον εσωτερικό τουρισμό:

  • με την επαύξηση των κονδυλίων στο ύψος των 30 εκατομμυρίων για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ
  • με το πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, προκειμένου να δώσουν κουπόνια στους εργαζομένους και έτσι και ο ιδιωτικός τομέας να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό
  • με την αναβίωση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», ύψους με 30 εκατομμυρίων ευρώ.

«Συνεπώς, τουλάχιστον 70 εκατομμύρια είναι τα χρήματα που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάνε για το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού», είπε ο υπουργό και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», υλοποιήθηκε τελευταία φορά το 2013-2014 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Σήμερα θα έχει 250.000 δικαιούχους και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να το διευρύνει σε όσο περισσότερες επιχειρήσεις του τουρισμού, είναι δυνατό.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε μαραθώνιο δυσφήμισης του ελληνικού τουρισμού έχει επιδοθεί η κυβέρνηση

ΕΦ.ΣΥΝ.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχολίασε πως «τις ανακολουθίες του Υπουργού Τουρισμού για τα τεστ για τον Covid 19, τις διαρροές για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τη διάκριση των νησιών ως προς την επικινδυνότητα, την υπονόμευση του έργου του ΕΟΤ», ακολουθεί η «πρωτοφανής δήλωση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ. Λούλη, πως δεν θα κάνει διακοπές σε ξενοδοχείο να περιμένει στην ουρά στον μπουφέ και να κινδυνεύουν!»

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραπάνω δήλωση, σημειώνει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πληγώνει καθημερινά την εικόνα του ελληνικού τουρισμού» και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και δεν του αξίζει τόσο επιπόλαιη και ανεύθυνη αντιμετώπιση», καταλήγει στη δήλωσή της.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …