Μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι κατά των φυλετικών διακρίσεων, παρά την απαγόρευση 

Μια «λαοθάλασσα» πλημμύρισε σήμερα το απόγευμα το κέντρο του Παρισιού, καθώς χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν την απαγόρευση των συναθροίσεων στο όνομα της πανδημίας και έδωσαν δυναμικό «παρών» στη διαδήλωση κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

AP Photo/Michel Euler

Το πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο του Παρισιού, φωνάζοντας συνθήματα και το σήμα κατατεθέν πια των ημερών «δεν μπορώ να αναπνεύσω», που ήταν και τα τελευταία λόγια του Τζορτζ Φλόιντ λίγο προτού εκπνεύσει απ' την πίεση που του ασκούσε με το γόνατό του ο αστυνομικός που τον συνέλαβε στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

AP Photo/Michel Euler

Περίπου δύο ώρες μετά τη μεγάλη και γενικά ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κι ενώ το πλήθος είχε αρχίσει να διαλύεται σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις καταστολής που προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Ένταση σημειώθηκε σε αντίστοιχη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας και στη Μασσαλία, μεταδίδει το Associated Press.

Η σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι έγινε επίσης στη μνήμη του Ανταμά Τραορέ, ενός 24χρονου μαύρου που πέθανε το 2016 αφού συνελήφθη.

Η υπόθεση του Τραορέ έχει γίνει εμβληματική για τη μάχη κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας στη Γαλλία.

Οι συνθήκες θανάτου του 24χρονου Γάλλου, με καταγωγή από το Μάλι, εξακολουθούν να είναι υπό έρευνα τέσσερα χρόνια μετά και ενώ έχουν προηγηθεί αντικρουόμενες ιατρικές αναφορές για το τι ακριβώς συνέβη.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …