Άγγιξε τον τίτλο μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Ένα γκολ του Ελ Αραμπί στάθηκε αρκετό για να περάσει αλώβητος ο Ολυμπιακός από την έδρα του ΠΑΟΚ και να παραμείνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. 

Σημειώνεται πως η αναμέτρηση αυτή ήταν για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ (τελικό σκορ: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1), με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται έπειτα από μεγάλο διάστημα απραξίας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. 

Μετά τη νίκη τους αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στους 69 βαθμούς, ενώ ο «δικέφαλος» παραμένει καθηλωμένος στους 52. Σημειώνεται πως ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση από την ΑΕΚ, μετά την ποινή αφαίρεσης των 7 βαθμών που έχει υποστεί.

Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο έτοιμος από τον αντίπαλό του και εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ, ο οποίος από την πλευρά του δεν έπεισε με την εμφάνισή του πως μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.

EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και «προειδοποίησε» νωρίς για τις προθέσεις του: μόλις στο 7 λεπτό ο Ελ Αραμπί σκόραρε έπειτα από λάθος του Πασχαλάκη, όμως το τέρμα ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ. 

Ωστόσο, ο παρολίγον σκόρερ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 23ο λεπτό, με το τέρμα αυτή τη φορά να μετράει κανονικά: από νέο λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ (του Βιεϊρίνια αυτή τη φορά), ο Βαλμπουενά σέντραρε κι ο Ελ Αραμπί πέτυχε το ματς που έκρινε την αναμέτρηση.

Το γκολ αυτό ανέβασε την «ψυχολογία» των παικτών του Ολυμπιακού που έλεγξαν τον ρυθμό του ματς μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, όμως έπεσαν πάνω στην καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, παρά τις αλλαγές προσώπων που έκανε ο Φερέιρα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (74’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (74’ Εσίτι), Λημνιός, Ελ Καντουρί (68’ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (68’ Πέλκας), Άκπομ (74’ Τζόλης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα (75’ Σισέ), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84’ Γκασπάρ), Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (83’ Φορτούνης), Μασούρας (72’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (84’ Χασάν).


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …