ΥΠΕΞ: Υπογραφή ΑΟΖ με Ιταλία

Στην υπογραφή συμφωνίας για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία προχωρούν Αθήνα και Ρώμη, μετά τη συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Λουίτζι ντι Μάιο. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου περίπου στη 1.30. 

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη μετά από πολύχρονες διαβουλεύσεις μεταξύ των επιτροπών τεχνοκρατών των δύο χωρών, καθώς ήρθησαν οι ιταλικές επιφυλάξεις για τον περιορισμό των ιταλικών δικαιωμάτων αλιείας στο Ιόνιο Πέλαγος.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών θα εστιασθούν σε θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τις πληροφορίες για οριοθέτηση ΑΟΖ επιβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …