Πότε θα πιστωθούν τα 534 ευρώ στους δικαιούχους

Εντός της εβδομάδας θα γίνει η πληρωμή των 534 ευρώ για τους εργαζομένους που βρίσκονταν σε αναστολή σύμβασης τον Μάιο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Επίσης αναμένεται να γίνουν οι τελευταίες πληρωμές δικαιούχων των 800(ων) ευρώ του Απριλίου.

Αναφορικά με τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Σταϊκούρας είπε στο Open, ότι ξεκινά το αργότερο τη Δευτέρα και θα ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ. Ο υπ. Οικονομικών επισήμανε ότι επιχειρείται να γίνουν αποδεκτές και ατομικές επιχειρήσεις, αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα να διαθέτουν ταμειακή μηχανή.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, σήμερα αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ η οποία θα περιγράφει τον τρόπο συμψηφισμού της έκπτωσης φόρου του 25% με άλλες οφειλές, σε όσες εταιρείες προχώρησαν σε εμπρόθεσμη πληρωμή του ΦΠΑ Μαρτίου. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, όπως είπε, αφορά σε 160.000 εταιρείες που έκαναν χρήση του εν λόγω μέτρου.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά και με διαφορά για τον Γ. Αυτιά (ΝΔ)

Ποιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών -  Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - …