Διπλωματικές πηγές: Γιατί η Αθήνα είναι επιφυλακτική σε άνοιγμα Άγκυρας για διάλογο

Επιφυλακτική είναι η ελληνική κυβερνηση με τα πρόσφατα μηνύματα Τσαβούσογλου, τα οποία και αποτελούν πρόταση για διάλογο προς την Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές, παραπέμπουν στην δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, ότι η όποια διαπραγμάτευση με την Τουρκία θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και όχι στο πλαίσιο που επιδιώκει να θέσει η Τουρκία γύρω από την συζήτηση.

Τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες υποδέχτηκαν με συγκρατημένο ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου για "άνοιγμα στην ελληνική πλευρά".

Η κυβέρνηση παρακολουθεί και αξιολογεί το τι μπορεί να σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις χωρίς να βιάζεται να προβεί εν εντούτοις σε συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν μπήκε στην διαδικασία να εκδώσει κάποια ανακοίνωση- απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ σε σχέση με τις "εσωτερικής φύσεως αναφορές" τόσο για τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια όσο και για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, οι τουρκικοί σχεδιασμοί αποτελούν αντικείμενο παρακολούθησης από την ελληνική πλευρά, καθώς παρά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου και ανεξάρτητα από τον ενδεχόμενο ρόλο της Ιταλίας που μέχρι στιγμής δεν έχει αποκωδικοποιηθεί, οι πάγιες θέσεις της Τουρκίας για έρευνες στην περιοχή που δεσμεύεται από το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, δεν φαίνονται να ανατρέπονται.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …