Η Αμερική θυμήθηκε το τέλος της δουλείας

Με δύσκολη χρονολογικά περίοδο συνέπεσε φέτος η Juneteenth, η επέτειος της λήξης της δουλείας στις ΗΠΑ, καθώς επηρεάστηκε και από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Εκδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, όπου το σύνθημα «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τα τελευταία λόγια του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ πριν ξεψυχήσει στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού, ήταν κυρίαρχο.

Οι ΗΠΑ φώναξαν: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Καλιφόρνια

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Οι ΗΠΑ φώναξαν: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Λας Βέγκας

AP Photo/John Locher

Οι ΗΠΑ φώναξαν: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Νέα Υόρκη

AP Photo/John Minchillo

Οι ΗΠΑ φώναξαν: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Τούλσα

AP Photo/Charlie Riedel

Οι ΗΠΑ φώναξαν: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουάσινγκτον

AP Photo/Maya Alleruzzo

Η 19η Ιουλίου 1965 (Juneteenth, από τον συνδυασμό των λέξεων Ιούνιος -June και 19η -19th) θυμίζει στους μαύρους Αμερικανούς την ανάγνωση από τον στρατηγό της Συνομοσπονδίας, Γκόρντον Γκρέιντζερ, της Διακήρυξης Χειραφέτησης στους τελευταίους υπόδουλους σε φυτεία στο Γκάλβεστον του Τέξας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά η ανησυχία παραμένει

Ευχάριστα νέα στη Γερμανία για τον πληθωρισμό, που υποχωρεί σε χαμηλά τριετίας. Προβληματίζει ωστόσο η …