Με Κέιβ, Κοέν και Βαμβακάρη

Ερχεται το πρώτο online κινηματογραφικό φεστιβάλ με επίκεντρο τη μουσική και δωρεάν εξαιρετικές ταινίες (www.avopolis.gr/backstage).

Το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Nικ Κέιβ που κατάφερε ποτέ να εξασφαλίσει την άδειά του. Μια ταινία για τον θρύλο του ροκ εν ρολ και ιδρυτικό μέλος των Motörhead, Lemmy. Το αριστούργημα του Νίκου Νικολαΐδη «Ο χαμένος τα παίρνει όλα».

Ενα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί τον βίο του Γιάννη Αγγελάκα. Το σπάνιο ντοκουμέντο «Ladies and Gentlemen... Mr. Leonard Cohen». Ταινίες για προσωπικότητες όπως ο Ντάνι Φιλντς, πλάνα γεμάτα μουσικές, αναμνήσεις από καλλιτέχνες που έχουμε παρακολουθήσει ζωντανά, αλλά ιστορίες για μουσικά μας απωθημένα.

«Ladies and Gentlemen... Mr. Leonard Cohen», (1965)

Αυτό το καλοκαίρι, θα στερηθούμε τη μουσική όπως την ξέρουμε, θα ζήσουμε χωρίς μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ αλλά οι μουσικές –έστω και από οθόνης– δεν θα μας λείψουν. Το πρώτο online κινηματογραφικό φεστιβάλ με επίκεντρο τη μουσική ετοιμάστηκε και από 22 Ιουνίου μέχρι 19 Ιουλίου θα παρέχει δωρεάν εξαιρετικές ταινίες.

«Μάρκος» του Νίκου Σκαρέντζου

«Backstage Film Festival» ο τίτλος του και οι προβολές είναι ήδη προγραμματισμένες καθημερινά στις 22.00 (εκτός από Παρασκευή- Σάββατο), στο www.avopolis.gr/backstage. Εκεί για έναν σχεδόν μήνα θα προβάλλονται δημιουργίες μουσικού ενδιαφέροντος, με ελληνικούς υπότιτλους, κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα full screen mode (περισσότερες πληροφορίες στο www.avopolis.gr).

Μεταξύ άλλων θα προβληθούν τα:

● «Danny Says» (Brendan Toller, 2015), για τον Ντάνι Φιλντς που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μουσική και την κουλτούρα του 20ού αιώνα, δουλεύοντας για τους Doors, Λου Ριντ, Nico, Τζούντι Κόλινς και μανατζάροντας τους Stooges, MC5 και Ramones (22/6, 22.00)

● Το αριστούργημα του Νίκου Νικολαΐδη «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» (2002), που αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» και συνέχισε με τη «Γλυκιά συμμορία» (23/6, 22.00).

● «Straight To You» (1994) της Νάνι Τζέικομπσον, το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Nικ Κέιβ που είχε την άδειά του, το οποίο μας παρουσιάζει τον ίδιο και την καριέρα του μέχρι το 1993, με σπάνιες σκηνές από την καθημερινότητά του (24/6, 22.00).

● Το σπάνιο ντοκουμέντο «Ladies and Gentlemen... Mr. Leonard Cohen» (Don Owen και Donald Brittain, 1965), στο οποίο ο συνθέτης, σε ηλικία 30 ετών, επισκέπτεται την πατρίδα του στο Μόντρεαλ, κάνει βόλτες στους δρόμους της πόλης, μιλάει για τη ζωή του και μας καθηλώνει (24/6, 23.00).

● «Charles Bradley: Soul of America» (Poull Brien, 2012) για τον Τσαρλς Μπράντλεϊ που, έπειτα από μισό αιώνα στην αφάνεια, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και ενέπνευσε στη δεκαετία των 10s πολύ κόσμο με τη σόουλ φωνή του. Από τον πάτο, τη σκληρότητα, τις καταχρήσεις και τις εργατικές κατοικίες στην επιτυχία. Το φιλμ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην πρεμιέρα του στο SXSW του 2012 (25/6, 22.00).

● Το ντοκιμαντέρ για τον θρύλο του ροκ εν ρολ, μπασίστα, τραγουδιστή, συνθέτη και ιδρυτικό μέλος των Motörhead, Lemmy (Greg Olliver και Wes Orshoski, 2010), με πτυχές από την καριέρα του, παρασκήνια συναυλιών και παρέλαση κορυφαίων ονομάτων όπως Metallica, Οζι Οσμπορν, Χένρι Ρόλινς, Anthrax, Σλας (28/6, 22.00- 00.00, on demand, οποιαδήποτε ώρα συνδεθείτε).

● «Μάρκος» του Νίκου Σκαρέντζου, ένα φετινό ντοκιμαντέρ για την επιρροή του Μάρκου Βαμβακάρη στο σύγχρονο ηχοτοπίο της Ευρώπης. Συνθέτες, μουσικολόγοι και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αναδεικνύουν τη σημαντική κληρονομιά του μουσικού στον 21ο αιώνα (30/6, 22.00).

● «End of the Century: The Story of the Ra-mones» (2003) το καλύτερο ντοκιμαντέρ για την πορεία των Ramones από τις αρχές των 70s μέχρι τη διάλυσή τους το 1996. Από την κάμερα των Jim Fields και Michael Gramaglia παρελαύνουν οι Τόνι Ραμόν, The Stooges, Ντέμπι Χάρι, Aντι Γουόρχολ, Τζο Στράμερ, Φιλ Σπέκτορ κ.ά. (1/7, 22.00).

● «Ταξιδιάρα ψυχή» (2012), της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Αγγελάκα που θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση (6/7, 22.00).

● «The Decline οf Western Civilization Part II: The Metal Years» (1988) έχει τίτλο το εμβληματικό ντοκιμαντέρ της Penelope Spheeris για την αμερικανική hard rock/ heavy metal σκηνή των τελών της δεκαετίας του 1980. Απολαυστική καταγραφή με πρωταγωνιστές τους Megadeth, Αλις Κούπερ, Kiss, Οζι Οσμπορν, Motörhead, Aerosmith (9/7, 22:00)

● Το ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια του κορυφαίου Coachella Festival (2020), που φιλοξενεί 250.000 άτομα κάθε χρόνο, με εμφανίσεις των Madonna, Radiohead, Μπίλι Αϊλις, Κάνι Γουέστ, Pixies, Μπγιορκ, The White Stripes (19/7, 22.00-00.00, on demand, οποιαδήποτε ώρα συνδεθείτε).


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …